שלום רב, לאחר ימים פתוחים נותרו לי שני מקומות בהן אני רוצה ללמוד ומתקבלת,בינתחומי או כנרת-תואר של בר אילו,שנתיים ראשונות נעשות במכללה ולאחר מכן השנה השלישית היא בבר אילן ולמיטב ידיעתי התואר הוא לגמרי של בר אילן. שאלתי היא אך ורק מבחינת יוקרה של מקום לתואר,וההצלחה בו(אין לי ספק שארצה להמשיך לתואר שני). אם שמים בצד את שאר הקריטריונים כמו כסף,נוחות,מגורים,קרבה וכ״ו.. איפה לדעתך כדאי לי לבחור רק על פי יוקרה..
לתשובתך הכנה אודה תודה מראש, יעל.
ד
ד"ר עמי שקד
יעל
לשני המוסדות יוקרה אקדמית והחלטה תתקבל תוך לקיחה בחשבון של נוחות גאוגרפית וקלות נגישות ,גובה שכר לימוד וכדומה.שווה לבדוק את תכניות הלימוד קורס אחר קורס ומי מלמד כל אחד מהקורסים.עדיפה תכנית חד-חוגית על פני דו-חוגית כמו כן יש לקחת בחשבון איזה תכניות לתואר שני בפסיכ' קיימות בכל אחד מהמוסדות .עדיפות תינתן לחוג בו מתקיימות תכניות לתואר שני מקווה שסיעתי בהצלחה דר' עמי שקד
י
יעל
בחירת מקום לימודים בינתחומי או כנרת
שלום ד״ר תודה על תגובתך.. יש לי שאלה בקשר לחד חוגי שהזכרת זה רק נמצא בבינתחומי לפי הכרתי אין עוד מוסד אקדמי שעובד בנוסח הזה כל האוניברסיטאות עובדות עם דו חוגי. למה זה בעדיפות ירודה על חד חוגי? ואני אבדוק קורס קורס אל אין לי התמצאות בנושאים כדי לדעת מה מוערך מהקורסים ומה לא אז אחרי שאני עושה טבלה כזו עם הקורסים שמציעים שם ושם איך אדע מה יותר נחשב? אני מאוד מבולבלת כמו שאתה שם לב ואני צריכה לקבל החלטה בשבוע הקרוב ומאוד קשה לי. הדיקן של הבינתחומי אמר שלדעתו הקריטריון היחידי שצריך להיות לי זה האם מכינים אותי טוב למתאם ונותנים לי את כל הכלים ויוקרה של מקום בתואר ראשון בכלל לא משנה.מה דעתך על זה? והאם אני יודע למי באמת יש כלים טובים(מתבטא בקריאת מאמרים מהשנה הראשונה והתעסקות מעשית עם החומר)? מחכה לתשובתך תודה רבה, יעל.
ד
ד"ר עמי שקד
יעל
לחד-חוגי יש עדיפות מאחר ואת מקבלת המון קורסים בפסיכולוגיה מה שמכין אותך טוב יותר להתקבל לתואר שני ובמילא גם למבחן המתאם.לבינתחומי יש בהחלט מקום ראוי בקהיליה האקדמית
נ
נוריאל
יעל
את יכולה לנסות גם במכללה למינהל, נפתח חוג חדש לפסיכולוגיה. המכללה למינהל הוא מוסד וותיק ומכובד ובעל איכויות אקדמיות. תבדקי.