שלום , קודם כל חייבת לציין שזה אחלה פורום ותורם המון ידע :) אני סטודנטית שנה שניה באוניברסיטה הפתוחה לתואר ראשון בפסיכולוגיה , עד היום ההיתי בטוחה שאני ירצה לעסוק בתום התואר במשאבי אנוש וכל הקשור לזה אך לאחרונה חזרתי להתעניין בתחום שתמיד משך אותי קלינאות תקשורת ועבודה עם הגיל הרך בכל הקשור לבעיות קשב וריכוז , עבודה טיפולית וכדומה... אני לא בטוחה לאחר הרבה אתרים שבקרתי בהם מהי העדיפות היום בשוק , ללמוד תואר ראשון קלינאות תקשורת או שלאחר שאסיים את התואר הראשון בפסיכולוגיה אוכל להשתלב בלימודי תעודה של קלינאות תקשורת? איך בדיוק נכון להיום מתייחסים לזה בשוק? מהם תנאי הקבלה ללימודי תעודה ? אני ממש הלכתי לאיבוד בנושא ומה יותר עדיף ישר לעסוק בתואר ממוקד או מלימודי פסיכולוגיה להשתלב בלימודי תעודה? אני נורא אוהבת את עולם הגיל הרך ובאמת שוקלת ללכת לכיוון הזה תודה על ההתיחסות :) חג שמח
ד
ד"ר עמי שקד
ליליאן מגל
הי ליליאן נראה לי שטוב תעשי אם תסיימי לימודי תואר 1 בפסיכ' שזה בהחלט בסיס טוב להמשך התמחות בתחומים שציינת.תוכלי אז לעשות השלמות בלימודי קלינאות תקשורת על מנת להתקבל לתואר שני בתחום זה.לימודי תעודה לא ממש יכשירו אותך באופן יסודי לעסוק בטיפול בילדים בגיל הרך וברור שעדיף תואר שני. יש גם אפשרות להגיע להכשרה בטיפול בהפרעות קשב וריכוז דרך לימודי תואר שני בחינוך מיוחד או בפסיכולוגיה חינוכית לתואר שני סיימי תואר 1 בפסיכולוגיה תחילה ואחר כך יפתחו לפניך מספר ערוצי לימוד והתמחות בהצלחה וחג שמח