היי, אני תלמידת תיכון, שנה אחרונה. אני יודעת שזה יחסית קצת מוקדם מידי לשאול על זה, אבל אני מאוד רוצה, מגיל קטן, ללמוד פסיכולוגיה. ממוצע הציונים שלי הוא דיי גבוה, ואני מאמינה שאני אוכל לעמוד בתנאי הקבלה.
בינתיים זה רק מתוך סקרנות: לימודי תואר ראשון נמשכים 3 שנים, נכון? כמה זמן זה לימודי תואר שני? מה העלויות של תואר ראשון? ושל תואר שני? הבנתי שלפני הכל צריך ללמוד שנה אנגלית..? זה נכון?
תודה מראש על התשובה! (:
ד
ד"ר עמי שקד
ספיר
נכון,לימודי תואר 1 נמשכים 3 שנים אם לומדים ברצינות ולוקחים את מלוא התכנית בכל סמסטר של לימודים תואר 2 נמשך 2-3 שנים ומצריך השקעה והתמדה על מנת לעמוד בלוח זמנים זה. אין לי מושג על עלויות וראוי לבדוק באתרי האוניברסיטאות. לא שמעתי שיש ללמוד אנגלית לפני שמתחילים ללמוד פסיכולוגיה.את תידרשי לעשות מבחן פסיכומטרי שגם יבחן את ידיעותיך באנגלית.אם לא תגיעי לציון גבוה התצרכי במהלך לימודי התואר לקחת קורסי אנגלית בהתאם לרמתך תודה על פנייתך לאתר ואני מאחל לך הצלחה ואל תהססי לשוב ולבקר ולשאול שאלות או לשתפנו בתכניותיך דר' עמי שקד
ס
ספיר
תודה רבה! אפשר עוד שאלה? (:
קודם כל ממש תודה רבה לך על התגובה המהירה ועל התשובות.
ועוד משהו קטן..לא ציינתי את זה אבל אני מוכנה לעשות ה כ ל כדי להתאים לתנאי הקבלה, וכשאני אתחיל ללמוד,במידה ואני אתקבל, אני מתכוונת להשקיע בזה 200 אחוז מימני, אני יודעת כמה זה קשה.
הייתי רוצה בעתיד לפתוח קליניקה משלי ולקבל מטופלים, אבל אני גם מאוד רוצה לעסוק במחקרים, אפשר לשלב בין שני הדברים האלה? או שזאת עבודה קשה -מידי-..?
ד
ד"ר עמי שקד
ספיר
ספיר יקרה מתנצל על שלא עניתי כדרכי די מהר.בעיות טכנולוגיות הנחת היסוד שלי היא שעם מוטיבציה כמו שלך ורמת מחוייבות מאוד גדולה לתחום בו בחרת אין לי ספק שתצליחי. בודאי שאפשר לשלב עבודה טיפולית עם מחקר.חלק מהמחקר יכול להעשות על ידי איסוף נתוני מחקר מהפציינטים העתידיים שלך,למשל, דבר שיאפשר איטגרציה מאוד אפקטיבית הן לעבודה הקלינית והן לחלק האמפירי שאת מגלה בו עיניין חוצמזה,בלימודי התואר הראשון תהיה חייבת לעשות ניסויי מעבדת מחקר בפסיכולוגיה וגם סמינר מחקרי(זה כמובן אם תלמדי במקום ראוי ומכובד)וכמובן שגם בתואר השני תתחייבי לעשות מחקר די גדול ומקיף(תיזה ) כך שלא יחסר לך מחקר כבר במהלך הלימודים הראש שלך מוצאחן בעיני.עוד לא התחלת ללמוד ואת כבר חושבת בגדול!!! אל תוותרי על חגשמת חלומך! אל תהססי לפנות שוב במידה ותרצי לשתף או להמשיך ולהתעניין שוב סליחה על האחור בתשובתי שבתשלום ומבורך עמי שקד
ס
ספיר
תודה רבה! אני לא אוותר על זה לעולם
באמת תודה על התשובות ועל העידוד, הוספת לי הרבה מוטיבציה והתלהבות להתחיל כבר ללמוד!