שלום, אני סטודנטית שנה ג' לתואר ראשון בפסיכולוגיה במכללת עמק יזרעאל רציתי לשאול לגביי תואר שני בפסיכולוגיה ארגונית/תעסוקתית אני מעוניינת במסלול שאינו מכוון למחקר בלבד (כמו שמציעים בטכניון לפי מיטב הבנתי) ולא ברורים לי ההבדלים בין המוסדות בנוגע לפרקטיקה..אין מידע שכזה באתרים של האוניברסיטאות השונות, לפחות לא הצלחתי למצא עד כה.. נניח שאני מעוניינת בכיוון של ייעוץ תעסוקתי ומיון עובדים בעיקר..לאיזה מוסד כדאי לי לפנות? מה ההבדלים בין המסלולים? בנוסף, זה ידוע שלתואר הזה אין דרישה להמלצות מהשדה..איך בכל זאת ניתן להתבלט? מעבר לציון מתא"ם ולממוצע הציונים של התואר הראשון. תודה מראש!
ד
ד"ר עמי שקד
סטודנטית
ידוע לי שבבר-אילן יש תכנית ללימודי תואר שני בפסיכולוגיה אירגונית.אני מתאר לעצמי שהתכנית מכשירה לקרירה בתחום ולאו דווקא למחקר.פרופ' שאול פוקס הוא אחד מראשי התכנית. לתחום העוסק במשאבי אנוש ניתן להגיע גם דרך תכניות לימוד במנהל עסקים לתואר שני עם התמחות במשאבי אנוש.שווה לבדוק באץרי המכללות והאוניברסיטאות. אני מחניח שגם אם אין צורך בהמלצה זו או אחרת עדיין יש תהליכי מיון וניתן להרשים בקורות החיים ובסיפור האישי כמו גם בראיון הקבלה בהצלחה
ב
ב
עמק יזרעאל
היי... ראיתי שלמדת בעמק יזרעאל.. ואני גם כרגע מתלבטת אם ללמוד שם פסיכולוגיה... איך היו לך הלימודים? זו רמה גבוהה?
תודה רבה!! :))
ס
סטודנטית
ב
היי, בעיקרון אני חלק מהמחזור הראשון שיצא לחוג של פסיכולוגיה במכללה (לפני כן היה רק מדעי ההתנהגות במגמת פסיכולוגיה) ואני יכולה להגיד לך שהרמה גבוהה, אני לא יכולה להשוות עם מקום אחר אבל המרצים שלנו מלמדים גם באוניברסיטה אז אני מאמינה ששומרים על רמה גבוהה..מה שכן, אני עוד לא יודעת להגיד לך על סיכויי הקבלה לתואר שני (כי אני רק עכשיו מסיימת את התואר), הרי זה ידוע שלאוניברסיטאות יש העדפה לבוגרים שלהם..אז צריך לבלוט במיוחד כדי להשאיר רושם..בגדול, במכללה יש אוירה מאוד נעימה, יש יחס אישי וזה נחמד שמתחשבים יותר אם זה למשל ברישום לקורסים מסוימים..שבאוניברסיטה אני לא חושבת שאפשר לערער יותר מדי על דברים שכאלה..אה ועוד דבר חשוב, אין אצלנו פרקטיקום..לעומת אוניברסיטת חיפה למשל..ולדעתי זה קצת החמצה כי זה נותן לך לטעום מהשטח וגם זו ההזדמנות להשיג את ההמלצה מהשדה שתזדקקי לה ברישום לתואר השני..כמובן שאפשר לברר פרטנית על מסגרות שבהן ניתן להתנדב אבל כשזה חלק מהמסגרת של התואר זה לדעתי יותר טוב..כי אני באופן אישי דחיתי ודחיתי את זה ואם זה היה חלק מהמסגרת הלימודית זה היה הרבה יותר טוב מבחינתי..אם יש לך עוד שאלות אני אשמח לענות..שיהיה בהצלחה!