היי 1) תנאי הקבלה לפסיכולוגיה באוניברסיטאות נורא גבוהים. יש לי ממוצע בגרויות 85 ופסיכומטרי 620. קשה לי להאמין שאני אצליח לשפר משמעותית. איך בכל זאת אוכל להתקבל ? 2) הבנתי שרק אחרי תואר שני בפסיכולוגיה אפשר לעבוד באמת בתור פסיכולוגית (ז"א עם תואר ראשון אין יותר מידי מה לעשות וחייבים תואר שני ) זה נכון? חוץ מזה שהבנתי גם שלתואר שני נורא נורא קשה להתקבל. ואם אני לא אתקבל? אני חוששת שאני אתקע רק עם תואר ראשון .....
תודה רבה רבה!!!!
ד
ד"ר עמי שקד
רונה
כל מה שכתבת מדוייק וקשה להתקבל לאחת מהאוניברסיטאות אבל נראה לי שעם נתונים כמו שלך את עדיין יכולה להתקבל לאחת המכללות שמעניקות תואר ראשון בפסיכולוגיה כמן המכללה למנהל או המרכז ללימודים אקדמיים ואחרות.שווה לבדוק לא כדאי עוד לפני שהתחלת ללמוד כבר לדאוג על הקבלה לתואר שני.אם את נחושה בדעתך להיות פסיכולוגית יהיה עליך ללמוד חזק ולהגיע להשגים גבוהים וגם צואר ראשון בפסיכולוגיה יתן לך לא מעט אפרויות להתקדם כך שזה לא ממש להיות תקועה עם תואר ראשון כפי שציינת
ב
בעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה מאוני'
המידע שלך רונה מאוד חשוב
הלוואי ולי היה את המידע שכתבת שיש לך כרגע. הרב נתקעים עם תואר ראשון ואין מה לעשות עם זה ! תואר ראשון בפסיכולוגיה שווה בשוק כמו כל תואר אחר במדעי החברה, הרבה הולכות לעסוק בזה במשאבי אנוש - בהתחלה כרכזת בחברת השמה - שם מרוויחים גרושים. מספר המקומות לתואר שני בקלינית מצומצם מאוד - כ 10 מקומות בשנה בכל אוניברסיטה (במכללות אין תואר שני כזה), עם עדיפות שלהם לקבל בוגר אוניברסיטה.
בנוסף, תעשי חושבים עם עצמך מדוע זה המקצוע שאת רוצה לעסוק בו בחיים. לא תמיד מה שנראה ורוד זה מה שמתאים לנו.