שלום, אני מעוניינת להתחיל ללמוד פסיכולוגיה. אני כמובן הייתי מעדיפה ללמוד באוניברסיטה אבל אני צריכה לשפר את הפסיכומטרי שלי וזה ימנע ממני להירשם לשנה הזו..יש לי אפשרות ללמוד באריאל(למרות שזה לא בעדיפות עליונה). השאלה שלי אם אני אלמד תואר ראשון באריאל האם זה יחשב טוב או שיסתכלו על זה אחרת מבוגרי אוניברסיטאות? האם משתלם לי לשפר את הפסיכו' ולהמתין או להתחיל תואר ראשון שם ולנסות להתקבל לשני במקום אחר?
ד
ד"ר עמי שקד
סיון
במקומך הייתי נפגש באריאל עם ראש החוג ובודק את תכנית הלימודים והאם היא מכינה את התלמידים היטב לתואר שני בפסיכולוגיה ומיהם המרצים ומהיכן הגיעו והאם הלימודים באישור והסמכה של מל"ג אם תשתכנעי היטב יתכן ולא יהיה צורך בשיפוא הפסיכו' יחד עם זאת לא יקרה אסון אם לימודיך ידחו בשניה שהרי--כך אני מניח--את צעירה וחייך לפניך.בין אריאל לאוניברסיטה כמו בראילן או תל-אביב?רוב המבינים יעדיפו אונ'
א
אלמונית
לסיון
למיטב ידיעתי יש שני מסלולים שעדיין מאפשרים שנתיים של לימודי פסיכולוגיה במכללה בפיקוח אוניברסיטה, שנה שלישית באונ' ולבסוף קבלת התואר של בוגר האוניברסיטה. דרישות הקבלה הן נמוכות יותר מבאוניברסיטה, ובמכללות אלו יש יתרון של יחס אישי ומספר סטודנטים מצוצמצם פי 4 בהשוואה אוניברסיטאות..
במכללת אחווה שנמצאת קרוב לקריית מלאכי תוכלי ללמוד שנתיים ואז את השנה השלישית באוניברסיטת בן גוריון (ייתכן שזה מותנה בממוצע ציונים מסויים) במכללת גליל מערבי שבעכו תוכלי ללמוד שנתיים ואז שנה שלישית באוניברסיטת בר אילן. היה מסלול כזה גם במכללת אשקלון, לגביו לא יודעת אם הוא עוד קיים..
עצה אחרת היא לברר עם עצמך טוב מדוע את רוצה ללמוד פסיכולוגיה. הקבלה לתואר שני היא תחרותית מאוד (מתקבלים בודדים מתוך מאות מועמדים), ויכול להיות שכאי לך לבדוק מקצועות נושקים אחרים כמו עבודה סוציאלית או חינוך. בשתי הפקולטות האלו קיימים גם כן מסלולים טיפוליים/ייעוציים לתואר שני, אך היתרון שלהם הוא שהם מאפשרים עבודה בתחום כבר אחרי התואר הראשון.