פסיכולוגים קליניים יכולים לעסוק באבחון ושיקום נוירופסיכולוגי?
פסיכולוגים קליניים יכולים לעסוק באבחון ושיקום נוירופסיכולוגי?
נחמי
2 תגובות
שלום! אני מסיימת שנה ראשונה בתואר ראשון בפסיכולוגיה. אני מעונינת לעסוק בהיבט השיקומי של תפקודים קוגניטיביים ונוירופסיכולוגים, בעיקר אצל ילדים, ומתלבטת לאיזה תחום עלי לפנות בלימודי התואר השני. כמו"כ, האם פסיכולוגים קליניים רשאים לעסוק בתחומים של אבחון ושיקום נוירופסיכולוגי? אשמח לתשובה מהירה! תודה רבה.
ד
ד"ר עמי שקד
נחמי
התחום בו חשקה נפשך מתפתח והולך במספר אוניברסיטאות בארץ במסגרת לימודים אינטרדיסציפלינריים של המוח.לתכניות אלה מקבלים גם בעלי תואר ראשון בפסיכולוגיה ולא קל להתקבל אליהן.באוניברסיטת חיפה יש תכנית שמאוד תתאים לך אבל גם בראילן ותלאביב מקיימים לימודים בתחום לימודי פסיכולוגיה קלינית לא יכשירו אותך בכיוון הקרירה שבחרת בשלב זה כדאי שתתחילי להתעניין ישירות מול האוניברסיטאות השונות על מנת לקבל אינפו' מעודכנת ומהימנה בהצלחה
נ
נחמי
תודה רבה
על התגובה! אנסה לברר באוניברסיטאות שונות. בכל אופן, כרגע האופציה הנגישה ביותר בעבורי היא המשך לימודים לפסיכולוגיה קלינית. (בעקבות תוכנית מיוחדת שנפתחת באחת המכללות). אני פחות מתענינת בתחום של פסיכותרפיה וייעוץ, לכן,אשמח לדעת אלו תחומי תעסוקה נוספים פתוחים בפני פסיכולוגים קליניים. תודה רבה! שאלה נוספת: מהי פסיכולוגיה רפואית? אלו תחומים היא כוללת?