שלום וברכה. לא מזמן סיימתי תואר ראשון במדעי ההתנהגות בחוג המשולב עם משאבי אנוש בבר-אילן. אני חושב להתחיל ללמוד השנה תואר שני בפסיכולוגיה חברתית בבר-אילן. העניין הוא שבוגרי תואר ראשון שאינו פסיכולוגיה, עושים את התואר השני הנ"ל במחלקה לסוציולוגיה (הסילבוס דומה מאוד לזה של המחלקה לפסיכולוגיה). התואר שאתה מקבל הוא "תואר בסוציולוגיה במגמת פסיכולוגיה חברתית". בגלל שהתואר הוא בסוציולוגיה איני יודע היכן ניתן לאחר מכן להשתלב בשוק העבודה? האם מישהו יודע? היכן ניתן להשיג עבודה? איזה סוג של עבודה? האם מישהו סיים את התואר הנ"ל? או מכיר מישהו שסיים את התואר הנ"ל? אשמח לתשובה או למייל או תקשורת עם מישהו שיודע - אני קצת עובד עצות לגבי מהיכן להשיג מידע. ומהצד השני טיפונת לחוץ...
תודה!!! בן
ש
שני יונגר
לימודי פסיכולוגיה חברתית
שלום בן,
לימודי פסיכולוגיה חברתית הם חלק מלימודי פסיכולוגיה לתואר שני המצריך מתאם ובחינות קבלה שונות.
לגבי לימודי פסיכולוגיה חברתית דרך המחלקה לסוציולוגיה, ייתכן ומדובר בעיקר בהסתכלות על הדברים מהצד המחקרי של חקר החברה ולא מהפאן הטיפולי.
כפי שמצוין באתר האוניברסיטה הלימודים מכוונים לשלושה כיוונים: 1. מחקר 2. ביקוש בשוק העבודה למנהלים ועובדים עם רקע בפסיכולוגיה חברתית 3. מיועד למי שרוצים להמשיך לעיסוקים כגון: הנחיית קבוצות, ויועצים בתחומים הבינאישיים
אם אחד מהמסלולים הללו מעניינים אותך, אז זה המסלול בשבילך. אבל אני חייבת לשאול, מה אתה רוצה לעשות בעתידך בתעסוקתי? מבחינת אופי העבודה, כך אוכל לייעץ לך לבחור מסלול שמתאים לך ולשאיפות שלך ולא לסייע לך בבחירה דחופה שאולי לא תעשה אותה מאושר בעתיד.