שלום השאלה הזאת מופנת יותר לסטודנטים שכבר עשו זאת. הנני גר בחו"ל וברצוני להתחיל ללמוד שנה הבאה באקדמית תל אביב יפו בחוג למדעי ההתנהגות. מה שחשבתי לעשות זה להתחיל ללמוד באוניברסיטה הפתוחה כמה קורסים ואחר לגשת איתם באקדמית במטרה ש "יוותרו " לי עליהם. לא הצלחתי לקבל תשובה ברורה מהאקדמית , הם טוענים שיש איזה ועדה מסוימת וכל מקרה לגופו, אבל אני לא יכול על סמך התשובה הזאת לקבל החלטה , אני לא רוצה לאבד זמן וכסף יקרים . לכן אם למישהו יש מושג איך זה בדיוק עובד ואם זה אפשרי , או מה הקריטריונים , אשמח לקבל תשובה.
ש
שני יונגר
תשובה
שלום ליאור,
הסיבה שלא קבלת תשובה מהמכללה, היא בדיוק כי אין להם אפשרות לענות לך היום על מה שיהיה נכון רק בעוד שנה מהיום. למה אני מתכוונת. תנאי הקבלה מבנה הקורסים והסילבוסים בכל תואר ותואר יכולים להשתנות מעת לעת, לכן לא בטוח שקורס שתלמד היום יהיה רלוונטי ללימודי התואר במכללה בשנה שאחרי.
בנוסף, הדברים עוברים דרך וועדה שבודקת אם היו לך מספיק שעות לימוד בקורסים, ושהקורס הקיף את כל החומר כפי שדורשת המכללה ואולי עוד דברים.
בשורה התחתונה, אני מבינה את הרצון לנסות ולחסוך בקורסים במהלך התואר ולהקדים לעשות כמה מהם מראש, אך אני חושבת שזה עלול להיות רעיון מאוד לא משתלם בסופו של דבר.
האם עניתי לשאלתך. שני
ד
ד"ר עמי שקד
ליאור
אם למדת מספר קורסים בפתוחה ותרצה לקבל עליהם פטור יהיה עליך להגיש בקשה רשמית ובכתב על טופס שיועד לכך ולצרף סיליבוסים של הקורסים.אם ציוניך ראויים ואם מה שלמדת בפתוחה תואר ודומה לקורסים עליהם אתה מבקש פטוטר יש סיכוי שתענה בחיוב.תשובה מחייבת יותר לא יתנו לך אבל הפרוצדורה היא כפי שתארתי.במכללה יש וועדת סטטוס המטפלת בפניות לקבלת פטור.
מ
מישהי
פטורים
לא על כל קורס שנלמד במסגרת של הפתוחה מקבלים פטור באקדמית של ת"א. לפני מספר שנים קיבלתי פטור מפסיכולוגיה חברתית (שאז לפחות היו 2 קורסים של 2/3 נ"ז כל אחד) על סמך אותו קורס של הפתוחה. על סטטיסטיקה א'/מבוא לסטטיסטיקה לא נתנו פטור באקדמית. יכול להיות שזה קשור למספר נ"ז ולחומר שנלמד, כלומר אם מדובר בקורס עם פחות נ"ז בפתוחה יש פחות סיכוי לקבל עליו פטור.