אשמח לשמוע חוות דעת לגביי לימודי פסיכולוגיה של מכללת רמת גן לתואר ראשון ובמה כרוך המעבר באופן כללי ממכללה לאוניב' ?
ד
ד"ר עמי שקד
רוית
כדאי שתבדקי מהו אופי הלימוד ברמת-גן.מי המרצים והאם הלימוד בכיתות כמו באונ' או מבוסס על לימוד עצמי ידוע לי שהתואר משם הוא זה של האונ' הפתוחה ונראה לי שניתן להגיש מועמדות לשני עם ראשון של הפתוחה.חייבים ציונים מאוד גבוהים כמובן שווה לדבר עם האנשים האחראים במכללת רמת גן ולשאול המון שאלון ללא בושה ורק אז להחליט
ר
רוית
תודה ושאלה נוספת...
תודה רבה עבור התשובה המהירה !! יש לי שאלה נוספת לגביי שילוב של התואר בפסיכולוגיה עם תחום נוסף למשל , חינוך ..האם מומלץ? או שעדיף להתמקד בתואר בפסיכולוגיה בלבד , אני מכוונת לפסיכולוגיה קלינית אך הפסיכומטרי -650 לא מאפשר לי קבלה לאוניב כרגע ' ואני צריכה לשלב עבודה כמובן עם התואר לכן בחרתי לא להתעכב ולעשות במכללה תואר ראשן ואת השני באוניב' עם כל הכוח רצון להתאמץ ולעבוד קשה על מנת לעבור לאוניברסיטה.
ד
ד"ר עמי שקד
רוית
מומלץ שתתמקדי כמה שיותר בקורסי פסיכולוגיה וכמו כן לקראת שנה שניה להתחיל בעבודת התנדבות בעלת אופי מסייע.במקום בו תלמדי יכוונו אותך. מאחל לך הצלחה בהגשמץ האספירציות האקדמיות שלך
ס
סטודנט
לרוית
היי רוית,
יש מספר מסלולים בהם כן יש אפשרות לעבור ממקום מסוים (כגון: האוניברסיטה הפתוחה, מכללות מסוימות כגון - אחווה, ספיר, אקדמית תל אביב יפו, וכו'..) אל אוניברסיטה לאחר שנה או שנתיים..
(וכך אפשר לקבל תואר אוניברסיטאי... אם זה משהו שממש חשוב לך).
יש לי חבר בשנתון (אני לומד בבן גוריון) שלמד שנה אחת במכללה, ולאחר שנה הצטרף אלינו, ועכשיו הוא תלמיד מן המניין לכל דבר....
ואני מכיר עוד שני חברים מהשנתון שעברו מהפתוחה...
כך שאם תוציאי ציונים טובים כן תוכלי לעבור.
בהצלחה!
א
א'
מכללת רמת גן
במכללת רמת גן נותנים תואר של האוניברסיטה הפתוחה, ולכן לשלם אקסטרה 2000 ש"ח בשנה לא יוצא כדאי בכלל. הם מציעים "מסגרת" ותגבורים אבל בסופו של דבר לפי מה ששמעתי מאנשים התגבור הוא בקורסים מעטים והרבה יותר משתלם לעשות את התואר דרך סניף רגיל של הפתוחה.
בקשר לתואר בפתוחה, מתאים לסטודנטים בעלי משמעת עצמית ויכולת. אין בעיה להמשיך ממנו לתארים גבוהים, במסלולים מסויימים אפילו יש יתרון. אם את שוקלת את המסלול הזה הייתי מציעה לוותר על מכללת רמת גן, לי זה ניראה כמו מסחטת כספים.