א. אשמח לדעת אם במידה וממשיכים בתואר השני לפסיכולוגיה חינוכית יש אפשרות לקבל גם בקליניקה פרטית מטופלים כגון ילדים והוריהם ולא לטלפל רק בתוך המסגרת החינוכית כמו בי"ס וכו'? או שהאם הדבר מתאפשר רק עבור בוגרי פסיכולוגיה קלינית?
ב. מה אומר חוק הפסיכולוגים החדש לגבי מי שיכול לקבל מטופלים באופן פרטי מלבד פסיכולוגים קלינים?
תודה מראש, יעל.
ד
ד"ר עמי שקד
יעל
אני מניח שאדם העומד בדרישות החוק ותוספותיו יוכל לעסוק בטיפול במסגרת מומחיותו גם באופן פרטי במידה ןקבל הכשרה לכך.התוספת לחוג מאפשרת גם למומחים בתחומי פסיכולוגי נוספים,כולל חינוכית, לטפל .צרפתי חלקים מהצעת החוק: סעיף 9(ב) לחוק הפסיכולוגים מייחד את הטיפול הפסיכו-תרפויטי לפסיכולוג קליני, דהיינו, פסיכולוג בעל מומחיות מוכרת בפסיכולוגיה קלינית. בהצעת החוק המונחת לפניכם מוצע לאפשר לכל פסיכולוג שהוא בעל מומחיות מוכרת לעסוק בטיפול פסיכו-תרפויטי ולא רק לפסיכולוג קליני כפי שהמצב היום.
הצעת החוק המונחת בפניכם תאפשר לפסיכולוגים שעברו הכשרה מקיפה והתמחו במהלך התמחות הקבוע לפי החוק, לתת גם טיפול פסיכו-תרפויטי כחלק מהטיפול הניתן על ידם. כך לדוגמה, אם פסיכולוג שיקומי מטפל באדם שנפגעה יכולת התפקוד שלו, סבור כי במסגרת הטיפול עליו לתת גם טיפול פסיכו-תרפויטי לאותו אדם, הוא יוכל לעשות כן ולא ייאלץ לפנות לפסיכולוג נוסף.
י
יעל
בהמשך לשאלה
ד"ר עמי שקד תודה רבה,
אם כך אני מבינה שהחוק נדבר על טיפול בפסיכותרפיה בלבד ולא על מי יכול לקבל באופן פרטי מטופלים. האם אני צודקת? האם תוכל לעשות לי סדר מה היה החוק עד כה ומה החוק החדש אומר בדיוק והאם הוא כבר נכנס לתוקף.
אם תוכל לשלוח לי לינק של הסבר על החוק אודה לך מאד.
כמו כן שאלה נוספת: האם תוכל להגיד מה המצב היום בשוק? האם יש רוויה של פסיכולוגים בעיקר באזור המרכז והאם זה נכון שלעיתים עוברת שנה בין סיום התואר השני להתמחות מכיוון שאין תמיד תקנים? האם אתה עדיין ממליץ ללכת ללמוד את מקצוע הפסיכולוגיה למרות שהרבה אנשים היום נרתעים מאופן הטיפול המסורתי ומעדיפים ללכת לטיפולים קצרי מועד אצל קאוצ'רים, פסיכותרפיסטים וכו'.