שלום. אני בעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה מחו"ל. את התואר סיימתי לפני כ10 שנים וחזרתי ארצה. מאז לא עסקתי בתחום. כיום, לאחר ש"התמקמתי" והבאתי לעולם שלושה ילדים אני מאוד מעונינת להמשיך בלימודי הפסיכולוגיה ולהיות מטפלת בסופו של דבר. אני מחפשת מסלול שיאפשר לי ללמוד בקצב שלי (כאמא) גם אם הדרך תתארך מעט. חשוב לי מאוד להגיע לתפקיד טיפולי. אשמח על כל עזרה ויעוץ. אגב, לפני כ16 שנים למדתי בתוכנית לימודים באוניברסיטת תל אביב של סטודנטים מחו"ל במהלכה גם עשיתי כשלושה קורסים בפסיכולוגיה עם הישראלים. עשיתי גם פסיכומטרי אם זה עשוי לעזור (לא בטוחה שעדיין רלוונטי - מה גם שאין לי מושג אם ניתן לשחזר את התוצאות). תודה.
ד
ד"ר עמי שקד
קרן
קרן יקרה שווה לבדוק האם התואר שבידך וממוצע ציוניו עונים על הדרישות המאוד מחמירות ללימודי תואר שני טיפולי בישראל.אולי ידרשו ממך השלמות כל שהן .אם התואר שלך שקיל יהיה עליך לעבור את מבחן המתא"ם ,ומדובר במבחן מאוד קשה הדורש מיומנויות בעיקר בשיטות מחקר וסטטיסטיקה ועוד ועוד.העובדה שסיימת לפני 10 שנים אומרת לי שהיידע שלך בתחומים רבים לא ממש מעודכן מה שיקשה עליך לעבור את מבחן המתא"ם. כשיהיו בידיך נתונים שתקבלי מברור ישיר במחלקות השונות לפסיכולוגיה נוכל להמשיך בדיאלוג מציע לך גם לקרוא את תשובתי המפורטת למור ששאלה לגבי לימודי הסבה.ממש אחת מתחתיך בפורום חגשמח