אני מתחילה ללמוד השנה קרימינולוגיה ומשאבי אנוש במכללת גליל מערבי ,זהו תואר רב תחומי בחסות אוניברסיטת בר אילן..האם ייתכן שבתעודה שלי יהיה רשום רק תואר רב תחומי ולא תואר ראשון בקרימילוגיה ומשאבי אנוש ??? ואם כן זה באמת עד כדי כך משמעותי?? עוד דבר שמעניין אותי הוא מקומות העבודה שבהם אני יכולה ליישם את התואר...אני יודעת שבמשטרה ובשב"ס זה מתאים כי בשירות חובה שלי הייתי שחמ"ית אבל הייתי מעוניינת לדעת אילו עוד מקומות מתאימים כמו כן הייתי רוצה לדעת עוד פרטים על תואר בפרופילאות. תודה
ש
שני יונגר
קרימינולוגיה ופרופילאות
שלום נטע,
התואר הוא תואר בקרימינולוגיה עם חטיבה במשאבי אנוש. התחום שייך מבחינת המכללה לתארים רב תחומיים, אך שמו הוא לימודי קרימינולוגיה לתואר B.A עם חטיבה במשאבי אנוש.
לגבי תעסוקה מלבד השב"ס והמשטרה תוכלי לעסוק בתחום גם בעמותות השונות המטפלות בנוער שוליים או נוער ביסכון ובאופן כללי באוכלוסיות בסיכון או המועדות לסיכון.
שנית, עם ידע במשאבי אנוש במידה ותבחרי בכך תוכלי להתחיל דרכך גם בתחום משאבי האנוש כרכזת כ.א. עם אפשרות עתידית לניהול משאבי אנוש לאחר מספר שנות ניסיון.
תואר ראשון בפרופילאות- פרופילאות היא תחום יישומי בתחום של הקרימינולגיה המסייעת למומחה בתחום לחקור תחומים כמו רוצחים סדרתיים, או זיהוי של רוצחים לפי הפרופיל ההתנהגותי ואיתורם. בנוסף התחום משמש חוקרים לחקירות אפשקטיביות הרבה יותר כיוון שלחוקר הבנה בנבכי נשפו של הנחקר. תחומים נוספים בהם עוסק התחום: איתור נעדרים, עידוד של עדים לשיתוף פעולה עם גורמי הביטחון ועוד. בנוסף התחום מסייע גם בתחום העסקים בתהליכי משא ומתן ואף בפוליטיקה כיועצים.