שלום! אני מתעניינת בתואר שני בפסיכולוגיה קלינית. רציתי לשאול: א. אצל מי אתם ממליצים לעשות את המתאם? האם אפשר לקנות ספרים שיוכלו לעזור לי להתכונן באופן עצמאי למתאם? אם כן איזה ואיפה ניתן לקנות אותם?
ב. איזה סוג התנדבות נדרש לצורך תואר שני בפסיכולוגיה קלינית, האם חובה התנדבות במוסד מוכר? האם חובה רק במוסד פסיכיאטרי? או כל התנדבות עם פסיכולוגים נחשבת לתואר שני?
ג. מהן כל האוניברסיטאות\המכללות שניתן ללמוד בהן תואר שני בפסיכולוגיה קלינית?
ד. מה עוד אני צריכה לדעת ולעשות כדי להצליח להתקבל לתואר שני?
תודה רבה!!
מ
מיטל
תשובה למיכל-תואר שני בפסיכולוגיה
שלום מיכל
המתאם הוא מבחן המועבר פעם בשנה. מבחן המתאם מתקיים בכל 5 האוניברסיטאות בארץ. בחינת המתא"ם בנויה מפרק בסטטיסטיקה ושיטות מחקר, ופרק בטקסטים מדעיים בפסיכולוגיה. קורס הכנה לקראת המתאם נלמד בארץ במכון שנקרא "פתרונות" הקורס מועבר פעם בשנה, לקראת הבחינה באוקטובר. נוסף לכך, תוכלי להיעזר בחומר הלימודים במחקר כמותי לתואר ראשון בפסיכולוגיה או מדעי ההתנהגות. וגם ניתן לרכוש ב"פתרונות" רק את ערכת הספרים ללא הגעה לקורס או לחפש "יד שנייה" לספרים (מסטודנט שכבר עבר את הבחינה). קיימת עדיפות להתנדבות שלך למען הקהילה במסגרות פסיכיאטריות או פסיכולוגיות מוכרות בהחלט גם כדי להתקבל לתואר שני וגם במהלכו. קיימת רשימת מוסדות מוכרים להתמחות בפסיכולוגיה קלינית במועצת הפסיכולוגים במשרד הבריאות.
האוניברסיטאות שניתן ללמוד בהם תואר שני פסיכולוגיה קלינית המוכר על ידי המועצה להשכלה גבוהה: אוניברסיטת בר אילן, תל אביב, חיפה, העברית ובן גוריון גם במכללה האקדמית תל אביב יפו ניתן ללמוד לתואר שני בקלינית.
תנאי הקבלה לתואר שני: ציון מתא"ם ראיון אישי כתיבת חיבור על עצמך גליון ציונים בממוצע שמעל 92 במקצועות פסיכולוגיה נסיון עבודה בתחום 2 מכתבי המלצה