שלום, אני מתכוונת להתחיל ללמוד בשנה הבאה וכל הנושא של פסיכולוגיה ומדעי ההתנהגות מאוד מעניין ומושך אותי. הבנתי שאפשר להיות פסיכולוג רק לאחר התואר השני ויש לי כמה שאלות.. האקדמית תל אביב יפו נחשבת טובה בתחום הזה? איפה עדיף ללמוד- באקדמית תל אביב יפו או במכללה למנהל בראשל"צ? אחרי שאני מסיימת את התואר הראשון מה התנאים בעצם לקבלה לתואר שני בפסיכולוגיה קלינית? קראתי פה בתגובות שצריך המלצות... המלצות ממי? במידה ואני כן מתכוונת להמשיך גם לתואר שני, זה משנה אם התואר הראשון שלי הוא במדעי ההתנהגות או בפסיכולוגיה? מה ההבדל בעצם?
תודה מראש :)
ע
ענת
אנסה לעזור עם מספר תשובות
היום הקבלה לתואר שני מאוד קשה (ממוצע 90 ומבחן מתא"ם) אז קחי בחשבון שתצטרכי להשקיע המון בשביל להשיג ציונים גבוהים. לגבי ההשלמות זה דיי בקטנה, יש כמה קורסים שצריך להשלים. ההמלצות צריכות להיות ממקור מעשי (התנדבות במהלך הלימודים) ומחקרית (המלצה ממרצה). אני לומד כרגע במכללה למנהל בראשון ואני מאוד מרוצה מהם לא רק במישור של רמת הלימודים אלה גם חברתית, יש שם אנשים מדהימים והכרתי המון חברות חדשות. אם את רוצה לדעת קצת יותר אני מציעה שפשוט תתקשרי אליהם למרות שאני חושבת שנתתי לך את התשובות שאת צריכה לגבי לימודי ההמשך לתואר שני. אני מאחלת לך המון הצלחה
ש
שירי ליברמן
תשובה
שלום מעיין
אני לא נוהגת להמליץ על מקום זה או אחר לגבי שאלתך האחרונה- גם מתואר במדעי ההתנהגות ניתן להמשיך ללימודי פסיכולוגיה את צריכה לבדוק שהוא מותאם לדרישות התואר השני בפסיכולוגיה- מבחינת היקף הקורסים בתחום וכו'