הקמת מסגרת טיפולית - פסיכולוגיה קלינית או ארגונית?
הקמת מסגרת טיפולית - פסיכולוגיה קלינית או ארגונית?
אביחיי כהן
1 תגובות
שלום וברכה, פניתי לאוניברסיטה הפתוחה והם אמרו לי לבדוק באתר מה המקצוע המועדף עליי... מטרתי הינה להקים מסגרת חוץ ביתית טיפולית-שיקומית ואולי גם קבוצת פוסט-איזופוזית קל. בשביל שאוכל לעשות זאת ולקבל רישיון להקים ולנהל מקום כזה אני כמובן צריך ללמוד משהו שיתמחה בזה. חשבתי שאולי הכי יתאים זה ללמוד פסיכולוגיה קלינית ואולי בהמשך גם פסיכולוגיה ארגונית. אני אישית חושב שזה המקצוע הנכון והטוב ביותר ללמוד כדיי להגשים חלום וציפייה כזאת. אשמח אם תייעצו לי אם זה העדיף ביותר.
ש
שני יונגר
מה דעתך על פסיכולוגיה שיקומית?
שלום אביחיי,
קיימים גם לימודי פסיכולוגיה שיקומית לתואר שני שאולי יכולים להתאים לך יותר מלימודי קלינית בהכרח. כמו כן תנאי הקבלה לשיקומית קלים יותר מאלו הנדרשים לקלינית. להלן חלק מהנושאים בהם עוסק התואר השני בשיקומית: עקרונות הטיפול בנוער עבריין, אסירים ונרקומנים; יסודות הפרמקולוגיה לפסיכולוגים מקצועיים; עקרונות הטיפול בחולי נפש,מפגרים מבוגרים וקשישים; מבוא לפסיכולוגיה של שיקום נכים; שיקום חולי נפש ומפגרים; אבחון קליני אובייקטיבי/השלכתי; שיקום עבריינים נרקומנים; אבחון פסיכולוגי דיאגנוסטי ועוד. תנאי הקבלה למסלול לימודים זה הם: תואר ראשון בפסיכולוגיה או במדעי ההתנהגות בציון ממוצע של 90 ומעלה וציון 100 ומעלה בבחינת מתא"ם, שני מכתבי המלצה אקדמיים וראיון קבלה ללימודים.