שלום רב, אני סטודנטית לדוקטורט בתחום הביולוגיה בשלבי סיום ולאחרונה גיליתי התעניינות רבה בנושא הפסיכולוגיה/נוירופסיכולוגיה. שאלתי היא היכן אתה ממליץ ללמוד מספר קורסים בנושא במסגרת גמישה, אך גם טובה ומלמדת שניתן לשלבה עם עבודה ומשפחה? האם האוניברסיטה הפתוחה היא אופציה טובה או שזו התפשרות מסויימת? בשלב זה אני לא מחפשת הסבה אלא הנושאים האלה פשוט מסקרנים ומרתקים אותי.
תודה רבה על תשומת הלב, מאיה
ד
ד"ר עמי שקד
לימודי פסיכולוגיה
האוניברסיטה הפתוחה איננה אופציה ראויה לדוקטורנטית בבייולוגיה המבקשת העמקה בתחום הנוירו-פיזיו-פסיכולוגיה.מקסימום תמצאי שם קורס מבואי בפסיכופיזיולוגיה אבל לך כדוקטורנטית מגיע הרבה יותר מציע שתבדקי באונ' תל-אביב או בר אילן לימודי העשרה בתחומים אלה במרכזים האינטרדסציפליניים לחקר המוח.נראה לי שמסגרות אלה יתאימו הרבה יותר
מ
מאיה
לימודי פסיכולוגיה-שאלה נוספת
ד"ר עמי שקד תודה רבה על תשובתך המהירה והעניינית. רציתי לציין שאין לי כלל ידע בפסיכולוגיה ותחום מחקרי אינו קשור כלל לנוירופסיכולוגיה אלא למיקורביולוגיה. הרקע הבסיסי שיש לי שתחום הוא פיזיולוגיה כללית מתואר ראשון בביולוגיה. איזה מבואות אתה ממליץ לי לקחת ובאיזו מסגרת?
תודה רבה מאיה
ד
ד"ר עמי שקד
מאיה
אם כך,ממליץ לך קודם לכל לקחת את הקורס מבוא לפסיכולוגיה ואם יש ברצונך להוסיף המךצתי תובילך לקורסים הבאים,שאת כולם תוכלי לקחת בפתוחה או בכל מכללה אחרת: תורת האישיות פסיכולוגיה חברתית פסיכולוגיה התפתחותית פסיכופתולוגיה פסיכולוגיה קוגניטיבית אלה נחשבים לקורסי הליב בתוספת לקורס פסיכולוגיה פיזיולוגית אני מניח שלקחת קורסים בסטטיסטיקה ושיטות מחקר כך שתחסכי מעצמך קורסים אלה מקווה שהועלתי יום טוב