סיימתי את לימודי התואר הראשון בפסיכולוגיה באוניברסיטה הפתוחה עם ממוצע של 93 ומתאם 118 ולא התקבלתי לתואר שני בפסיכולוגיה שיקומית/נוירו. אני כרגע בודקת מה האפשרויות העומדות בפניי מבר ללנסות להתקבל שוב שנה הבאה. אחד המסלולים שאני בודקת הוא ייעוץ חינוכי, וראיתי שבהרבה מקומות דורשים ניסיון של שנתיים על מנת להתקבל. שאלתי היא איך אני עם תואר ראשון בפסיכולוגיה יכולה לצבור ניסיון ואילו מסלולים נוספים מומלצים יש שמאפשרים לאחר מכן לעבוד בתחום הטיפולי או האיבחוני? (חוץ מהסבה לעבודה סוציאלית)
מ
מיטל ווארפול
המשך לימודים
שלום רחל, אני ממליצה לך להמשיך ולנסות להתקבל לתואר שני בפסיכולוגיה בשנה הבאה במספר מקומות במקביל ולהתמחויות שונות. לקראת תום התואר השני תוכלי לבחור התמחות שיותר קרובה לליבך. חשוב לבדוק מאילו סיבות לא התקבלת ולנסות להשתפר בהתאם.....לא ממליצה לוותר על משאלות ליבך...... לשאלתך הנוספת, כדי להתקבל לתואר שני בייעוץ חינוכי מלבד נתונייך המרשימים עלייך להציג מכתבי המלצה (אקדמיים ומעשיים), ורצוי שיהיה לך נסיון בהדרכה/סיוע או טיפול בילדים /נוער. נוסף לכך, גם אם אין לך הרבה נסיון הנ"ל לא יהווה מכשול...... אם תרשימי בראיון האישי ובזכות מכתבי המלצה כלימודי המשך תוכלי לשלב לימודי תעודה בפסיכותרפיה, טיפול משפחתי זוגי, או הנחיית קבוצות.... אשמח לענות על שאלות נוספות בברכה מיטל ווארפול
ד
ד"ר עמי שקד
רחל
האפשרויות להגיע לתחום מקצועי-טיפולי הם: הסבה לעבודה סוציאלית לקראת לימודי תואר ראשון--אפשרות שדחית על הסף נסי להתקבל ליעוץ חינוכי לאחר סיום לימודי התואר השני להתמחות בפסיכותרפיה באחת האוניברסיטאות לנסות שוב להתקבל ללימודי תואר שני בפסיכולוגיה לא יכול לחשוב על אפשרויות אחרות בארץ בהצלחה