אני גננת מנהלת גן, שנה הבאה אני יוצאת לשנ שבתון . חשבתי ללמוד חינוך מיוחד לתואר שני כדי שאוכל לעשות הסבה לגננת שילוב. האם בתור גננת שילוב אני נשארת עובדת של משרד החינוך וממשיכה לצבור ותק? האם תנאי השכר דומים? כיצד מתקבלים לתפקיד זה?
תודה מראש, נטלי
נ
נועה סטרוז
מעבר לעבודה כגננת שילוב
שלום נטלי,
גננת השילוב היא מי שעברה הכשרה בחינוך מיוחד ומופנית לעבודה עם ילדים מתקשים הלומדים בגנים הרגילים. תפקידה בשיתוף פעולה עם גננת האם להתאים דרכי עבודה לילד המתקשה כדי לעזור לו להתגבר על הקשיים שלו, לפתח יכולות שונות שעוד לא הספיק לפתח ולהשתלב בחברת הילדים האחרים. העבודה עם הילד בצורה פרטנית או קבוצתית לפי צרכיו של הילד, בחדר נפרד או בחדר הגן. חשוב לציין שיש לקבל אישור הורים לעבודת גננת שי"ח על ילדם. באתר משרד החינוך יש הגדרת תפקיד מלאה של כל צוות הגן כך שתוכלי לפנות לשם למידע נוסף. הגננת היא עובדת של משרד החינוך וממשיכה לצבור ותק עם השנים אך חשוב לציין כי מדובר בעבודה שבד"כ מתקיימת בכמה גנים במקביל (כל גן בין פעם לפעמיים בשבוע), עם ילדים שונים כך שתנאי השכר עלולים להשתנות מעט במידה ולא תעבדי כל יום כמו שאני מניחה שאת עובדת עכשיו.
אני ממליצה לך ליצור קשר עם יועצי הלימודים שלנו באמצעות הטופס המקוון שצירפתי עבורך כקישור בתחתית ההודעה. הם יסייעו לך להבין בדיוק את התפקיד של הגננת, תנאי השכר והעבודה שלה ועוד.
אני גננת ויש לי תואר שני בחינוך
אני גננת ויש לי תואר שני בחינוך רגיל ויש לי וותק של 28 שנים. מעוניינת לעבוד כגננת שילוב מה עליי ללמוד? ו/או לעשות?
נ
נועה חזן
הסבת אקדמאים לחינוך מיוחד
שלום רוזי,
גננת השילוב היא מי שעברה הכשרה בחינוך מיוחד ומופנית לעבודה עם ילדים מתקשים הלומדים בגנים הרגילים. כדי להיות גננת שילוב, תצטרכי לעבור הסבת אקדמאים להוראת חינוך מיוחד ולהשלים הכשרה ייעודית לגננות שילוב. הסבת אקדמאים לחינוך מיוחד נמשכת בין שנה לשנתיים, כתלות בניסיון שלך בתחום והיות ואת מגיעה מתחום החינוך, סביר להניח שהמסלול שלך יהיה קצר מזה של בוגרי תארים אחרים. בין מוסדות הלימוד המציעים את המסלול: סמינר הקיבוצים, מכללת אורנים, מכללת לוינסקי, חמדת הדרום ועוד. צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המציע מידע על המסלולים, מוסדות הלימוד, תכני הלימוד ועוד.