שלום ראית שכתבת כאן קודם למישהי שהיא יכולה להוציא תעודת הוראה לגיל הרך בלימודים של שנתיים פעמיים בשבוע. האם תעודה זו תאפשר עבודה כגננת בגן ילדים עירוני- גן חובה/ טרום? האם היא שוות ערך לתואר בהוראה? אני בת 33, ויש לי המון ניסיון עם ילדים, אשמח אם תתני לי פרטים. תודה
י
יולי
עוד שאלה
האם חייבים תעודת בגרות או משהו שווה ערך לאחר גיל 30?
מ
מיטל ווארפול
תואר ראשון בחינוך+תעודת הוראה
שלום, כדי להיות מורה/גננת בישראל עלייך להשלים תואר ראשון בחינוך לגיל הרך +תעודת הוראה. ללא תעודת הוראה או רשיון הוראה לא ניתן לעבוד כגננת. מכיוון שעברת את גיל ה30 תנאי הקבלה ללימודים מקלים יותר . לדוגמא במכללת אחוה קיימת תוכנית מיוחדת ללימודי הוראה לביה"ס יסודי וגיל הרך, אם ממוצע הבגרות שלך הוא 92 תוכלי לקבל פטור מדרישה לפסיכומטרי. אם יש ברשותך תעדת בגרות אך הציון לא מספק תדרשי לעשות השלמות במכינה. תנאי הקבלה לתעודת הוראה לגיל הרך הם שתהיי בוגרת תואר ראשון במדעי החברה כמובן עדיף בחינוך כדי שיהיו לך פחות השלמות. נסיון תעסוקתי הקיים ברשותך, יכול לקדם את הסיכוי לקבלה ללימודים אם תוכלי לצרף מכתבי המלצה. האם יש בידיך תעודת בגרות? אם כן מה הממוצע? מה עם פסיכומטרי? מסלולים שיכולים להתאים לך הם במכללת לוינסקי ובמכללת בית ברל תואר ראשון במסלול לגיל הרך. אשמח לענות על שאלות נוספות בברכה מיטל ווארפול
י
יולי
המשך
אין בגרות, לכן שאלתי האם יש מקומות שאפשר לעבור איזה מבחן מסוים ללא בגרות?
מ
מיטל ווארפול
לימודים ללא תעודת בגרות
שלום, תוכלי לברר על מכינה במכללת לוינסקי, או בית ברל או סמינר הקיבוצים תצטרכי להשלים בגרויות בפורמט של מכינה...... לא ניתן להתקבל ללימודי הוראה לגיל הרך ללא בגרות אשמח לענות על שאלות נוספות בברכה מיטל ווארפול
י
יולי
המשך
דווקא קראתי קצת באינטרנט וראיתי שלאחר גיל 30 חלק מהמקומות לימוד מוותרים על תעודת בגרות וצריכים לעבור איזו בחינה או משהו. לא נראה לך?
מ
מיטל ווארפול
לימודים
לעיתים זו בחינה ולעיתים זו מכינה קדם אקדמית להשלמת בגרויות. הכל תלוי היכן תחליטי ללמוד. קיימות אפשרויות רבות תנסי לבדוק מול החוג לחינוך בלוינסקי, במכללת אחווה, דוד ילין וכו'...
בברכה מיטל
י
יולי
המשך
יכול להיות אולי במכללת ר"ג? לומדים שם תואר בחינוך?