שלום, אני לקראת סיום תואר ראשון כללי בחינוך ומשאבי אנוש במכללה. עכשיו עומדות בפני 2 אופציות באופן כללי: 1. המשך השלמת תעודת הוראה במקצוע האנגלית. 2. להמשיך לתואר שני וכנראה שהכיוון הוא במנהל עסקים ולא בחינוך. השאלה שלי היא אם אחליט להמשיך לתואר שני במנהל עסקים, זה עדיין יוסיף לי לשכר בהוראה או שעדיף לי לעשות תואר שני בחינוך? חשוב לי לציין ש2 האופציות מאוד מעניינות אותי ואולי כנראה לבסוף אעשה את שתיהן, השאלה היא מה כדאי לי לעשות קודם, עם מה להתחיל, עם תעודת הוראה או תואר שני?
נ
נועה סטרוז
לימודי המשך לאחר תואר ראשון בחינוך
שלום מאי,
כדי לבחור מה לעשות קודם תעודת הוראה או תואר שני עלייך לחשוב מה את מעוניינת לעשות בהמשך - אם את רוצה להיות מורה קודם כל מומלץ להשלים תעודת הוראה ולאחר מכן תוכלי להמשיך לאיזה מסלול שתרצי אם בחינוך לתואר שני או מנהל עסקים לתואר שני. חשוב לציין כי תואר שני בחינוך (על כל מסלוליו) בד"כ מותנה בניסיון תעסוקתי בתחום החינוך ולכן בכל מקרה אם זה הכיוון שלך תעודת הוראה חייבת להיות הצעד הראשון.
לגבי תואר שני בכלליות - לא משנה איזה תואר שני תעשי, כל עוד יש לך תואר שני, כמורה, תקבלי שכר גבוה יותר. מדובר בתוספת שקשורה ללימודים אקדמיים בכלליות ולא למסלולים ספציפיים.
במידה ויש לך שאלות נוספות תוכלי למלא את הפרטים שלך בטופס המקוון שצירפתי עבורך כקישור בתחתית ההודעה ויועץ לימודים יחזור אלייך בהקדם.