כיום כבר בר אילן מעניקה הכשרה כמאבחנים דידקטים, נכון? לפי מה שראיתי באתר האוניברסיטה. אוניברסיטת תל אביב לעומת זאת לא מכשירה לאבחון דידקטי ואפשר לצד התואר השני ללמוד לימודי תעודה נוספים באבחון דידקטי- האם ידוע לך אם זה נחשב פחות טוב מאשר תואר שני בלקויות למידה שכבר נותן לך את ההכשרה באבחון דידקטי. בנוסף, שמעתי שרק מי שלומדת הוראה תוכל לעבוד כמאבחנת דידקטית- ידוע לך אם זה נכון?כי לי זה נשמע מאוד מוזר.
המון תודה.
נ
נועה סטרוז
לימודי תעודה אבחון דידקטי או תואר שני באבחון דידקטי
שלום קורין,
למיטב ידיעתי ההבדל העיקרי בין שני המסלולים ביניהם את מתלבטת הוא הפן הקשור ללקויות למידה עצמן. בלימודי תעודה באמת מתמקדים בעיקר באבחון דידקטי אך אין זה אומר שהלימודים נחשבים פחות, להיפך, לפחו מבחינת תנאי הקבלה, בלימודי תעודה תנאי הקבלה לעיתים קשים יותר.
לגבי תעודת הוראה - בשני המסלולים הלימודים פונים בעיקר לאנשי חינוך ובלימודי התעודה רוב מוסדות הלימוד אף דורשים תעודת הוראה בנוסף לניסיון תעסוקתי בתחום החינוך.
צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה לטופס יצירת קשר מקוון. אני ממליצה לך למלא אותו ויועץ לימודים יחזור אלייך בהקדם לסייע לך עם בחירת המסלול המתאים ביותר עבורך בהתאם לניסיון המקצועי והאקדמי שלך.
בחזרה למה שכתבת
היי נעה, לא כל כך הבנתי את תשובתך. מה שמעניין אותי הוא התחום של האבחון הדידקטי בעיקרו ולא עבודה בבתי ספר ובמוסדות החינוך. דיברתי עם מאבחנות בתחום והבנתי שתואר שני באבחון דידקטי הוא לרוב נחשב טוב יותר. האם ידוע לך אחרת? ומה הכוונה בכך שבשני המסלולים פונים בעיקר לאנשי חינוך? האם בנוסף לתואר שני בלקויות למידה שמכשיר אבחון דידקטי יהיה עליי לעשות תעודת הוראה כדי לאבחן או שזה רק בלימודי התעודה נדרש? תודה מראש.
תודה רבה
נ
נועה סטרוז
לימודי תעודה או תואר באבחון דידקטי
שלום קורין,
במסלול ללימודי תעודה תמיד תידרש ממך תעודת הוראה כי הם פונים רק לעובדי הוראה מוסמכים עם ניסיון של 5 שנים ומעלה במערכת החינוך. לעומת זאת במסלול ללימודי תואר שני אין דרישה קבועה לתעודת הוראה אך זה יכול לתת לך יתרון גדול. חשוב לציין שלמרות שלא נדרשת תעודת הוראה ישנה דרישה לניסיון בעבודה חינוכית.
לגבי ערך המסלולים - לימודי תואר הרבה פעמים נחשבים אצל אנשים כטובים יותר אך אין זה באמת כך שני המסלולים טובים מאוד ובד"כ בלימודי תעודה יש יותר ניסיון מעשי ובלימודי תואר יש יותר לימודים תיאורטיים משהו שחשוב לקחת בחשבון.
אני ממליצה לך לפנות ליועצי הלימודים שלנו באמצעות הטופס המקוון שצירפתי עבורך כקישור בתחתית ההודעה.