היי אני מעוניין איך אפשר להשיג תועדת גננת מוסמכת שמתאים שיכול לעבוד גם במשרד החינוך? וגם בגן פרטי? ואם יש דבר כזה בכלל תודה
נ
נועה סטרוז
לימודי גננת מוסמכת
שלום איתי,
כדי לעבוד במסגרות חינוכיות של משרד החינוך עלייך ללמוד במסלול שמוכר ע"י משרד החינוך - תואר ראשון לגיל הרך + תעודת הוראה ולהפוך בעצם לגננת. לגננות עם תעודה של משרד החינוך בד"כ לא קשה להתקבל לעבודה גם בגנים פרטיים, לעומת זאת, גננות בגנים פרטיים ללא תעודות והסמכה של משרד החינוך לא יכולות ללמד בגנים של משרד החינוך.
אני אישית ממליצה לך לחשוב היטב באיזה מסגרת את מעוניינת לעבוד- כמובן שבגנים פרטיים בד"כ השכר גבוה יותר אך מנגד יותר קשה למצוא עבודה ובמידה ו"תתקעי" בלי עבודה לא תהיה לך האפשרות לעבוד במסגרות של משרד החינוך.
צירפתי עבורך קישור לטופס יצירת קשר מקוון. כל שעלייך לעשות הוא למלא את הפרטים שלך ויועץ לימודים יחזור אליך בהקדם כדי לסייע לך בבחירת המסלול המתאים ביותר עבורך.
הסבת מקצוע מהוראה מתקנת ללימודי גננות ועוד כמה שאלות בעניין זה
יש לאשתי תעודת הוראה ותעודת הוראה מתקנת וכעת רוצה לעבוד דרך משרד החינוך לשנת הלימודים הקרובה ושאלתי בזאת היא באיזו דרך הכי כדאי ומומלץ לעבור שיהיה בצורה הטובה ביותר תודה רבה.
נ
נועה סטרוז
הסבת אקדמאים לחינוך לגיל הרך
שלום משה,
אם לאישתך יש תעודת הוראה ותעודת הוראה מתקנת אני מניחה שיש לה גם תואר ראשון ולכן אין בעיה להשתלב בעבודה במסגרות הנמצאות תחת משרד החינוך. היות ואשתך אינה גננת היא צריכה לעבור הסבת אקדמאים להוראה לגיל הרך וכך תוכל לעבוד גם בגנים ואם תרצה בכיתות א-ב.
המסלול לגננות בגנים פרטיים קצת שונה ומדובר בקורס נפרד שאינו קשור למסלול להסבת אקדמאים כך שאם היא מעוניינת לעבוד גם בגנים פרטיים תצטרך להשלים קורס נוסף.
צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המציע מידע על המסלול ללימודי הסבת אקדמאים לחינוך לגיל הרך.