שלום אני רוצה לפתוח צהרון בביתי לכיתות א-ג ל6 ילדים לפחות, בשנה הבאה. רציתי לדעת האם אני צריכה תעודה כלשהי, או ידע במשהו, וכמה יעלה להם אצלי לחודש, 4 שעות ביום 5 ימים בשבוע? איך זה הולך בדר"כ? תודה.
מ
מיטל ווארפול
צהרון
שלום לילך, כדי שאוכל לתת לך תשובה מפורטת אנא הסבירי קצת יותר על הצהרון האם כתבת תוכנית? מה התכנים שילוו את תקופת הקיץ? האם זה צהרון לימודי או יותר כיפי. האם תהיה לך מלווה או סייעת? אנא פרטי מהי השכלתך? תראי חשוב שיהיה לך רקע חינוכי השכלתי כלשהו (קורס לפתיחת גן, תעודת הוראה, תואר ראשון בחינוך, נסיון עבודה עם ילדים מעברך), או לפחות תקבלי הדרכה. לא פשוט ללוות 6 ילדים ובמיוחד שלא בטוח שכולם יהיו באותה קבוצת גיל. לכן עלייך לכתוב/לחשוב על מספר תוכניות וכיצד להעביר את הזמן נכון. מה לדרוש מבחינת עלויות בעקבות התוכנית שבנית והאביזרים בהתאם. האם הצהרון ישלב תכנים חיצוניים כמו ליצן, רקדן או אחר וכמה פעמים בחודש. כדי לבנות תקציב עלייך לכתוב תחילה בפירוט את תכני הצהרון(כולל קישוטים על הקירות גלידות או מופעים וכו'....) לסיכום אני ממליצה לך להגיע לייעוץ אישי אצל מדריכות לניהול גנים (יש דבר כזה....) ולקבל תמיכה והדרכה לאורך כל התהליך.....