שלום, שתי שאלות חשובות, אמרו לי שלהיות גננת זה קל יותר ממורה, עכשיו אני לא באה להצדיק ולא כלום, אבל כן מעניין אותי לדעת- הרי גם גננת צריכה "לשבור" את הראש ולתת דין וחשבון ובטח כל היום, להורים וכאלה, ומורה פחות צריכה "לשבור" את הראש- היא תחת המנהלת עובדת ועם הילדים וזהו לעומת גננת שכל העיניים של ההורים עליה? האם נכון הדבר מה ההבדלים בנושא הזה?
ט
טלי
גיל הרך במה אפשר להתעסק
שלום, באיזה מסגרות ניתן לעבוד אם אני הולכת ללמוד גיל הרך? אם לא במשרד החינוך ולא מעון פרטי, מה אפשר עוד לעשות עם זה?
נ
נועה סטרוז
אפשרויות תעסוקה - חינוך לגיל הרך
שלום טלי,
מי שבוחרת ללמוד חינוך לגיל הרך וגננות מתכננת לעבוד במסגרות חינוכיות של משרד החינוך או בגנים פרטיים (שלעיתים דורשים הכשרה נוספת או אחרת) ולכן אפשרויות העבודה מלבד שני אלו שכבר ציינת יחסית מוגבלות. אם אינך מעוניינת להיות גננת או לטפל בילדים אני לא ממליצה לך לפנות למסלול הזה.
חשוב לציין כי עם הזמן תוכלי להתחיל להתקדם - לעשות תואר שני, ולי ייעוץ חינוכי או אבחון דידקטי ולהתפתח למגזר הפרטי אך עלייך לצבור ניסיון תעסוקתי ואקדמי לפני הכל.
בברכה, נעה
א
אפרת
גיל הרך עם תוספת הרחבה קצרה
שלום , אשמח לתשובה בנושא: אם יש לי תואר בחינוך ועכשיו לומדת לגיל הרך שנה אחת אוטוטו מסיימת, אם ארצה להוסיף לזה משהו שקשור בלקויות של גיל הרך או כמו מה שקשור לחינוך מיוחד, ז"א עוד נדבך שירחיב את ההסמכה לתחום לקויות, כמה זמן אצטרך , מה נדרש ממני האם זה עוד לימודים קצרים או בעצם אין קשר ואני אצטרך ממש לימודים נוספים של עוד איזה שנתיים ארוכות (כל זאת על מנת ללמד גיל הרך של החינוך המיוחד, או משהו שקשור בלקויות )
נ
נועה סטרוז
לימודי המשך בחינוך
שלום אפרת,
יש הבדל באם את מעוניינת ללמוד לקויות למידה או חינוך מיוחד - המסלול הוא לא אותו מסלול. כדי ללמוד לקויות למידה תוכלי לבחור בין מסלול של תואר שני או לימודי תעודה (שניהם נמשכים כשנתיים) ודורשים ממך להציג ניסיון תעסוקתי בחינוך (בין 2-5 שנים). לעומת זאת, כדי לעסוק בחינוך מיוחד לגיל הרך תצטרכי לעבור מסלול של שנה אחת של הסבה לחינוך מיוחד.
אשמח מאוד לסייע לך לבחור את המסלול המתאים עבורך אך חשוב שתחליטי מראש מה את מעוניינת לעשות כדי שלא תתחילי מסלול שלא יתאים עבור השאיפות שלך.
צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה לטופס יצירת קשר מקוון. כל שעלייך לעשות הוא למלא את הפרטים שלך ויועץ לימודים יחזור אלייך בהקדם כדי לסייע לך בבחירת המסלול המתאים.
גננת או מורה מה נכון
אשמח לתשובה ממישהו שמכיר את התחום ועוסק בו האם כדאי לפנות לגיל הרך האם זה יותר קל בעבודה או הוראה זה משהו יותר קל. מעניין אותי בפרקטיקה איך זה ולמי גננת יכול יותר להתאים ולמי מורה מבחינת סוג אנשים מה נדרש ואיזה יכולות צריך ממה שהולכת להיות מורה ומה נדרש מגננת אשמח להרחבה של ממש בעניין אשמח לתשובה מגננת או מורה או מישהי שהיא גם מורה גם גננת.
נ
נועה סטרוז
גננת או מורה - מה עדיף?
שלום אדל,
קשה מאוד לומר מה קשה יותר הוראה או גננות - אחד יכול להיות קל לאחת וקשה לשניה - מדובר בחירה אישית של מה מעניין אותך, מה את אוהבת, מה את מעוניינת לעשות בעתיד. בתור גננת חשוב לדעת שתעבדי עם ילדים מאוד קטנים שלעיתים קרובות דורשים השגחה צמודה מה שלא בהכרח ידרש ממך בהוראה אך בבי הספר מספר התלמידים גדול יותר וההתנהלות מולם שונה מאוד.
צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה לטופס יצירת קשר מקוון. אני ממליצה לך למלא את הפרטים שלך כדי שיועץ לימודים מטעמנו יחזור אלייך כדי לסייע לך בבחירת המסלול המתאים ביותר עבורך מבחינת תחומי עניין, אופי ועוד.
ראשית חשוב לי מאוד לומר שקושי הוא דבר אינדיבידואלי מאוד - משהו שאני מחשיבה כקל יכול להיות מאוד קשה עבורך ולהפך. אין שום דבר נכון באמירה שחינוך בבית הספר קל יותר מבגן - הקושי וההתנהלות שונה מאוד ולעיתים סדר היום של הגננת קשה יותר מזה של מורה אך המצב יכול להיות גם הפוך. מורים צריכים לבנות מערכי שיעור, לדבר עם מורים אחרים (מקצועיים ומחנכים), לדבר עם ההורים ועוד.
לפני שאת מחליטה מה מתאים ביותר עבורך לפי דעתי את צריכה לשאול מה מושך אותך יותר.
צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה לטופס יצירת קשר מקוון. כל שעלייך לעשות הוא למלא את הפרטים שלך ויועץ לימודים שיכול לעזור לך להחליט מה מתאים יותר עבורך ייצור איתך קשר בהקדם.
הסבה ממורה בבית הספר היסודי לגננת
אני מורה בבית ספר יסודי כבר עשר שנים ואני מעוניינת לעשות שינוי. חשבתי לעשות הסבה לגיל הרך ולהיות גננת. האם הוותק / הדרגה או זכויות אחרות באופק חדש נפגעות מהשינוי?
נ
נועה חזן
הסבה מקצועית בתוך עולם החינוך
שלום הילה,
עד כמה שידוע לי, הוותק והזכויות ישמרו לך כל עוד את נשארת במסגרות של משרד החינוך - כדאי מאוד לפנות לפיקוח המחוזי אצלך במחוז כדי לבדוק מה האפשרויות שלך כ שלא תפספסי או תפסידי זכויות חשובות.