שלום, אני בת 22 ועל מנת לקבל כיוון לתחום לימודים שיתאים לי הלכתי למכון שמאבחן תחומי עיסוק מתאימים והוצע לי תחום החינוך המיוחד. אני מאוד מחוברת לילדים ולעניין הלמידה אני בעלת סבלנות ויכולת נתינה. ברשותי מספר שאלות: אני בעלת מגבלת ראייה ומכך אינני רואה אובייקטים קטנים מקרוב ומרחוק. א. אני מרגישה מחוברת יותר לגיל הרך אך האם עקב מגבלת הראייה שלי יהיה נכון יותר לעבוד עם גילאים בוגרים יותר? ב. בחינוך רגיל מדובר בעבודה אל מול קבוצה גדולה של ילדים בן אם בגן או בבית ספר. מכך האם חינוך מיוחד מהווה עדיפות? ג. להבנתי במהלך שנות הלימוד של החינוך המיוחד זה מקיף את כל הלקויות כולל אוטיזם פיגור וכו'. אף פעם לא נחשפתי לעבודה עם אוכלוסייה זו ואני חוששת שמא הדבר ישפיע עליי מנטלית. המטרה שלי במידה וזה התואר שאבחר אחרי הלימודים היא לעזור לאוכלוסייה באופן פרטני בעלת מגבלות כגון הפרעות קשב וריכוז קשיי ראייה או קשיי דיבור כגון דיסלקציה. או באם מדובר בחינוך רגיל לגיל הרך לעבוד בגן. ד. האם תואר בחינוך מיוחד תקף גם ללימוד חינוך רגיל? ה. מה דעתכם על מוסדות הלימוד לחינוך. אני התעניינתי במכללת לוינסקי. האם מישהו למד שם מסלול של חינוך לגיל הרך או חינוך מיוחד? ויכול בבקשה להגיד לי מהם התכנים הנלמדים שם במהלך השנה. להבנתי גם במהלך השנה הראשונה יש עבודה מעשית. האם קיימים מוסדות טובים יותר? במכללת לוינסקי אצטרך לעשות מכינה ועל מנת להתקבל למכללות אחרות או מוסדות אחרים אצטרך להוסיף בגרויות או לשפר פסיכומטרי. מה עדיף לדעתכם? חשבתי אולי לנסות להתנדב לפני ההרשמה במוסד לבעלי מוגבלויות. מה דעתכם על כך? תודה רבה
נ
נועה סטרוז
לימודי חינוך לגיל הרך וחינוך מיוחד
שלום רב,
אענה על השאלות שלך לפי הסעיפים שחילקת כדי שיהיה יותר קל להבין את התשובה. א. יש סיכוי שיהיה לך יותר קל לעבוד עם ילדים בוגרים יותר מאשר עם גילאי הגן בגלל מגבלת הראיה שלך בעיקר כי ילדים קטנים עלולים למצוא ולהשתמש בחלקים ופרטים קטנים ומחייבים השגחה צמודה בעיקר בחינוך מיוחד ולכן זה עלול להיות מסוכן מעט. ב. עדיפות לכיתה קטנה היא משמעותית רק אם מדובר על חינוך רגיל מול חינוך רגיל וחינוך מיוחד מול חינוך מיוחד. הסיבה שיש בחינוך מיוחד כיתות קטנות יותר הוא שהילדים והנערים דורשים הרבה יותר יחס ותשומת לב ולכן זה לא בהכרח קל או פשוט יותר להתנהל מולם למרות שהם בד"כ הרבה פחות מבכיתה של חינוך רגיל. ג. בחינוך מיוחד ניתן לבחור לעבוד בבתי ספר ספציפיים מה שאומר שלא בהכרח תדרשי לעבוד עם ילדים עם פיגור שכלי או מוגבלויות קשות מאוד - קיימים גם בתי ספר לחינוך מיוחד קל כך שאם את מרגישה יותר בנוח לעבוד איתם תוכלי לעשות זאת. ד. תואר בחינוך מיוחד תקף רק לחינוך מיוחד ותואר בחינוך רגיל תקף רק לחינוך רגיל. ה. מבחינת מוסד לימודים אני תמיד ממליצה לעשות סיבוב בימים הפתוחים כדי להכיר את מוסדות הלימוד ולבחור מוסד שיתאים עבורך. חשוב לציין שהלימודים הם אותם לימודים מבחינת תכני לימוד - מה שיכול להשתנות הוא הסביבה החברתי, מוסד הלימודים עצמו, המרצים ועוד. לגבי ההתנדבות - תמיד מומלץ בייחוד למי שמעוניין בחינוך מיוחד ללכת ולהתנדב ואת יכולה לעשות זאת גם במהלך הלימודים אם אינך מעוניינת "לבזבז" זמן.
צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה לטופס יצירת קשר מקוון כך שאם יש לך עוד שאלות תוכלי למלא את הפרטים שלך ויעוץ לימודים יחזור אלייך בהקדם.