אני בעל נסיון של כמעט 20 שנה כמהנדס ומנהל בהייטק. לפני 4 שנים עזבתי את העבודה וכיום אני מרצה באונ' ועומד לסיים את הדוקטורט. בשנתיים האחרונות אני מלמד מתמטיקה והשנה הגשתי לבגרות 806. אין לי תעודת הוראה ואני שוקל לעשות כזו ולעבור למשרה מלאה בתיכון בסיום הדוקטורט, אולם אני מוטרד מאוד מעניין השכר. נאמר לי שכאשר אסיים את לימודי ההוראה, אתחיל בשכר של מורה מתחיל (כלומר 4-5 שקל לחודש). האם זה אכן המצב? האם אין תוכניות שונות שמכירות בותק, תואר, נסיון?
תודה, דוד
נ
נועה סטרוז
שכר של מורים לאחר וותק והסבה להוראה
שלום דוד,
משכורת של מורה תלויה בעיקר בוותק שלו וברקע האקדמי שלו - מורים בעלי דוקטורט ירוויחו כבסיס יותר ממורים בעלי תואר ראשון בלבד ולכן המשכורת שלך תהיה יותר גבוה משל רוב המורים.
אין הבדל בין שכר הבסיס של מורים ששניהם בעלי תואר ראשון ותעודת הוראה גם אם אחד עשה הסבה ואחד למד חינוך לתואר ראשון.
לגבי המשכורת עצמה - אני לא יודעת להגיד לך בדיוק כמה תרוויח אבל כשנכנסים לעולם החינוך חשוב לקחת בחשבון שהמשכורות לא מאוד גבוהות ומורים מתחילים להרוויח 10,000 ש"ח או יותר רק אחרי מספר שנות וותק.
למידע נוסף תוכל לפנות ליועצי הלימודים שלנו באמצעות טופס יצירת הקשר המקוון שצירפתי עבורך כקישור בתחתית ההודעה.