אם אני גננת סבב 3 שנים,אני יכולה להתקדם ולהתקבל ללימודים הקשורים לתחום זה או שאני חייבת להיות גננת קבועה בגן על מנת להתקדם ללימודים (בתחום שקשור לגננת)? (אני שואלת כי הבנתי שבשביל להתקדם בתחום, גננת, אני צרכה וותק 3 שנים) עיקר הרצון שלי הם תחומי ניהול ופיקוח, האם אותם ניתן ? מהם התחומים? מהם הדרישות אליהם? נא השיבו לי בבקשה על השאלות
נ
נועה סטרוז
לימודי המשך בחינוך לגיל הרך וגננות
שלום טלי,
בעקרון לאחר שלוש שנות עבודה כגננת סבב משרד החינוך אמור לשלוח אלייך פיקוח כדי שתוכלי לקבל קביעות ובמידה ותרצי ותמצאי מתאימה משרד החינוך ידאג לך לגן משלך לעבוד בו בתור גננת.
לגבי לימודי המשך - במידה וטרם צברת את הוותק המתאים מבחינת משרד החינוך תוכלי לפנות תחיל לקורס ניהול גני ילדים שמוצע ע"י מספר מוסדות לימוד ברחבי הארץ, ביניהם: מכללת לוינסקי, בית ברל, הגננת סקול והקמפוס האקדמי אחוה. הקורס משתנה בין מוסד לימודים אחד לשני אך ברוב המקרים תוכלי לקבל הכרה בלימודים הללו ופטורים במידה ותמשיכי לתואר שני במנהל מערכות חינוך.
במידה וצברת את הוותק הנדרש כדי להתקבל ללימודים (עלייך לבדוק זאת מול משרד החינוך ומוסדות הלימוד המציעים את לימודי התואר) תוכלי לבחור בין כמה מוסדות לימוד המציעים תואר שני בניהול מערכות חינוך: מכללת אחוה, בית ברל, אוניברסיטת חיפה, סמינר הקיבוצים ועוד.
אני ממליצה לך לפנות ליועצי הלימודים שלנו באמצעות הטופס המקוון ליצירת קשר שצירפתי עבורך כקישור בתחתית ההודעה והם יוכלו לסייע לך במציאת מסלול הלימודים המתאים ביותר עבורך.
לימודי המשך בחינוך וגננות
שלום , אני חושבת שלא הבנתם את השאלה. אני גננת סבב אני לא צריכה קורס ניהול גן אני גננת (פשוט גננת סבב), יש לי תעודת הוראה גננת ותואר ראשון בחינוך, כך שבקטע הלימודי יש לי את הדרישות אינני רוצה גן קבוע אני גננת סבב, עכשיו השאלות, אני רוצה להמשיך ללימודי מפקחת , לימודי ניהול, פחות רוצה להיות גננת נטו. מהן הדרישות? איזה עוד לימודים קיימים כפיקוח וניהול שקשורים לגן הילדים? האם עם הותק שלי (3 שנים נאמר)כגננת סבב אני יוכל להתקדם ולפנות לתפקידים שציינתי? אשמח שתשיבו על כל השאלות בבקשה
נ
נועה סטרוז
לימודי פיקוח וניהול גנים
שלום טלי,
הבנתי שאינך מעוניינת בגן משלך, פשוט ציינתי את העובדה שבד"כ אחרי 3 שנים בסבב הגננות עוברות פיקוח ויכולות, אם הן מעוניינות לקבל גם משלהן. לגבי הלימודים, את יכולה ללמוד כפי שכבר ציינתי בהודעה הקודמת ניהול ומשם לאחר מספר שנות ניסיון להמשיך לפיקוח, לא קיים מסלול מקוצר לפיקוח של גנים כמו שלא קיים מסלול מקוצר לפיקוח בכל מוסדות החינוך.
את אומרת שאת לא מעוניינת בקורס ניהול אבל את ממשיכה לשאול על קורס ניהול ופיקוח ולכן אני לא מצליחה להבין במה בדיוק את מעוניינת לעסוק.
צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה לטופס יצירת קשר מקוון בו תוכלי להשאיר את הפרטים שלך ונציע מטעמנו יחזור אלייך כדי לסייע לך במציאת מסלול לימודים מתאים.