שלום, יש לי תואר ראשון במדעי התנהגות ומשאבי אנוש של אונ' בן גוריון. כרגע אני מנהלת מעון וברצוני להתקדם בתחום וללמוד מסלול הקשור בחינוך או טיפול בילדים מבלי לעשות הסבה וללמוד לתעודת הוראה. אשמח אם תכוונו אותי. תודה , אורנית
מ
מיטל ווארפול
לימודים לתואר שני/לימודי תעודה
שלום אורנית, כדי לעסוק בטיפול תוכלי לקבל הכשרה בלימודי תעודה בהנחיית קבוצות, טיפול באומנות/דרמה/מנתחת התנהגות מוסמכת או אחר.... באם את מעוניינת בהכשרה מקיפה יותר תאלצי לעשות תואר שני במסלול הסבה/השלמות/תעודת הוראה (תואר שני חינוך מיוחד, ייעוץ חינוכי, עבודה סוציאלית)
בברכה מיטל ווארפול
א
אורנית
בהמשך לתשובתך ...
תודה על המידע, רציתי לדעת האם אני אוכל ללמוד אבחון דידקטי ולקויות למידה בגיל הרך מבלי ללמוד לתעודת הוראה ? היכן ? מה משך הלימודים והאם אני יכולה לעבוד בתחום זה באופן עצמאי? תודה אורנית
מ
מיטל ווארפול
תואר שני בלקויות למידה
שלום אורנית, כדי להיות מאבחנת דידקטית הינך צריכה להיות עם תעודת הוראה בחינוך מיוחד או תואר שני בלקויות למידה והתמחות באבחון דידקטי. כלומר בכל מקרה תדרשי לתעודת הוראה/אבחון דידקטי. המסלול באוניברסיטת תל אביב נמשך כשנתיים ואני מאמינה שתידרשי גם לסטאז'. ניתן ללמוד במסלול ללקויות למידה אך לא תוכלי לעבוד כמאבחנת דידקטית אלא יותר לרכז פרויקטים או להרצות בתחום, או לכתוב תוכניות התערבות ...... איזה תחום מעניין אותך יותר? אשמח לתשובתך מיטל ווארפול