שלום אני בת 42 ובוגרת עבודה סוציאלית אני מעוניינת לעשות הסבה לחינוך מיוחד איפה הכי כדאי ללמוד? האם מקבלים בגיל שלי? האם מאוחר מדי להירשם לשנת הלימודים הקרובה? בעבר עבדתי כעו"ס בחינוך מיוחד אז יש לי קצת ניסיון בתחום. אשמח אם תעזרי לי.
מ
מיטל ווארפול
הסבה
שלום, אשמח אם תפרטי קצת יותר על עצמך. מדוע מעניין אותך תחום החינוך המיוחד האם הינך מעוניינת להיות מורה? כדי שאוכל לתת לך הכוונה מתאימה ספרי גם מהו נסיון עבודתך? והאם את מכירה את תחום החינוך המיוחד? לא מאוחר להרשם למסלול ההסבה להוראה בחינוך המיוחד במכללת לוינסקי, בית ברל, וסמינר הקיבוצים.
המלצתי לך היא להמשיך לתואר שני ולהתמחות בתחום המעניין אותך ולא להשאר עם תואר ראשון.....
אשמח לתשובתך בברכה מיטל ווארפול
ג
ג'וידת סומך
הסבה
שלום אני כיום עובדת בבית אבות כ5 שנים ומאוד מתוסכלת מחוסר עניין שאני מרגשיה בעבודה. במקרה הגעתי לעבודה הזאת ופשוט נשארתי. בעבר עבדתי בלשכות רוווחה ובתחום של חינוך מיוחד בבתי ספר ובגנים ומאוד אהבתי את העבודה. אני חושבת שאני יכולה הרבה יותר להחבר לנושא של חינוך מיוחד, תמיד העדפתי לעבוד עם אוכלסיית הילדים . כן נראה לי שאני ארצה להיות מורה, אני מחפשת סיפוק בעבודה וזה מה שאין לי היום.האם תואר שני יעזור לי לא יודעת תלוי באיזה תחום. כבר הרבה זמן אני חושבת על הסבה. האם יש עבודה בתחום? איפה הכי כדאי ללמוד שיתאים לי עם עבודה בבקרים או לפחות רוב השבוע.
תודה
מ
מיטל ווארפול
עבודה עם ילדים
שלום, אני ממליצה לך לבדוק את תנאי הקבלה לעבודה סוציאלית קלינית לתואר שני או עבודה סוציאלית עם התמחות בלימודי משפחה טיפול משפחתי וכו'..... או שתוכלי להרשם ללימודי תעודה בפסיכותרפיה התנהגותית קוגנטיבית, הנחיית קבוצות במכון אדלר לדוגמא או תואר שני בלקויות למידה או תואר שני בחינוך מיוחד אך תדרשי להשלמות. בכל אחד מהתחומים ניתן למצוא עבודה גם בשעות הבוקר עם שכר מתגמל. יש הרבה עבודה בתחום חינוך יחד עם זאת עלייך לקבל הכשרה מתאימה לתחום המעניין אותך. כלומר עדיף שתבחרי לימודי תעודה ותתמחי בטיפול ספציפי בילדים או תואר שני ואז תוכלי להשתלב במסגרות בהיקף רחב יותר. בברכה, מיטל