אני מאוד מעונינת לעבוד עם ילדים ובמיוחד עם נוער במצוקה או בסיכון.אני מתלבטת אם ללמוד חינוך מיוחד,מפני שאני לא בטוחה שארצה להיות מורה.איזה כן משרות יכולת להיפתח בפניי בסיום התואר?
מ
מיטל ווארפול
חינוך ילדים ונוער
שלום סתיו, כדי לעבוד עם נערים/ילדים במצוקה עלייך להיות בוגרת תואר ראשון במדעי ההתנהגות/עבודה סוציאלית/ייעוץ חינוכי/חינוך מיוחד/חינוך בלתי פורמלי (בוגרי המסלול משתלבים במרכזים קהילתיים, מחלקות נוער, תנועות נוער ועמותות).לעומת זאת מטרת לימודי התואר בחינוך מיוחד היא להכשיר מורים לעבודה עם ילדים בעלי צרכים מיוחדים. התכנים שתלמדי יהיו בפסיכולוגיה, פיזיולוגיה וחינוך במקביל ובמשולב. בתום התואר תוכלי להשתלב במסגרות שונות כמו בתי ספר גנים, עמותות משרד החינוך, אלו"ט, מתי"א וכו'......
בברכה מיטל
ס
סתיו
המשך התלבטות
מיטל תודה קודם כל על ההתייחסות. אני מבינה מכך שמתואר לחינוך מיוחד אני כן יכולה לעבוד עם נוער במצוקה רק שההכשרה היא יותר לכיוון הוראה.(תקני אותי אם לא) רציתי לדעת אם התואר בחינוך מיוחד נותן לי גם תעודה להיות מאבחנת לקויות למידה? והאם תואר בייעוץ חינוכי הוא רק כתואר שני?
ס
סתיו
המשך התלבטות
מיטל תודה קודם כל על ההתייחסות. אני מבינה מכך שמתואר לחינוך מיוחד אני כן יכולה לעבוד עם נוער במצוקה רק שההכשרה היא יותר לכיוון הוראה.(תקני אותי אם לא) רציתי לדעת אם התואר בחינוך מיוחד נותן לי גם תעודה להיות מאבחנת לקויות למידה? והאם תואר בייעוץ חינוכי הוא רק כתואר שני?
מ
מיטל ווארפול
בחירת מסלול לימודים
שלום, מטרת לימודי התואר בחינוך מיוחד היא להכשיר מורים לעבודה עם ילדים בעלי צרכים מיוחדים (עבודה במסגרת פורמלית כמו בית ספר, או מורה פרטית להוראה מתקנת, או מורת שילוב גננת שיח וכו'...) .תואר בחינוך מיוחד נלמד במסלול עם תעודת הוראה ולא כולל לימודי אבחון דידקטי כהתמחות. אולם לאחר התואר תוכלי להמשיך ולהתמחות באבחון דידקטי בקורס/לימודי תעודה/תואר שני.
ייעוץ חינוכי נלמד במסגרת תואר ראשון וגם שני. אשמח לענות על שאלות נוספות מיטל