שלום רב! אני מורה למתמטיקה בבי"ס פרטי כבר כ-3 שנים. (משרד החינוך הכיר עבורי עד כה בותק של 5 שנים). בתואר הראשון למדתי הנדסת אלקט' וחשמל, בתואר השני למדתי הוראת המתמטיקה והטכנולוגיה באונ' בן גוריון. בהתייחס לעברי אני מניח שאוכל גם בשנה לכל היותר לסיים את המסלול לקראת ת. הוראה במתמטיקה שחסרה לי. אני מחפש מוסד לימודים שיתן לי את התוכנית הקצרה ביותר גם אם זה פחות מעשי כמו שמכללות מקנות כיוון שרכשתי מיומנות זו בשטח במשך השנים שלימדתי עד כה. ולכן שאלתי אלייך לאן כדאי לי לפנות לפי דעתך עמ"נ לקבל ת. הוראה בהליך מזורז (לאוניברסיטה?) שאלה נוספת- בהתייחס לנתונים שהצגתי על עצמי האם עם סיום ת. הוראה אוכל גם לקבל רישיון הוראה? מה נדרש ממני במקרה זה? היות ורכשתי ניסיון בפועל תודה מראש על התגובה גד
ג
גד
המשך-
דבר נוסף- אני תושב אשדוד המלמד במסגרת תיכונית, כך שאני מחפש מסגרת נוחה שתאפשר לי ללמוד לת. הוראה במשך יום אחד למשל במהלך השנה. האם את מכירה סטטוס כזה? כפי שכתבתי בהודעתי, אני מודע לעובדה שמכללות שמים דגש על הפן המעשי ולא משנה לי היכן ללמוד (מכללה או אונ') העיקר לדעת שנתנו לי את ההכשרה הקצרה ביותר. תודה, גד
מ
מיטל ווארפול
תעודת הוראה
שלום גד,
לימודי תעודת הוראה נמשכים כשנתיים, אם תבחר במסלול זה תצטרך ללמוד פעמיים בשבוע לימודים פרונטליים באוניברסיטה. יחד עם זאת, ניתן לפרוס את הלימודים לשלוש שנים ואז תוכל ללמוד פחות מיומיים. כדי לקבל מערכת שעות מדוייקת ומותאמת לך עליך לפנות למוסד האקדמי שתבחר מכללת אחווה, דוד ילין וכו'..... ולבדוק מולם את הנושא.
בהצלחה מיטל ווארפול
מ
מיטל ווארפול
הסבה להוראה
שלום, מסלול ההסבה ברוב המוסדות נמשך כשנתיים, פעמיים בשבוע לימודים ועוד פעם אחת עבודה מעשית. אם תציג מסמך חתום פורמלי על נסיון עבודתך תוכל לקבל גמול על חלק מהשעות. בתום הלימודים תדרש לשנת עבודה מעשית מודרכת כדי לקבל את רשיון ההוראה.
לצערי לא אוכל להמליץ על מוסד אקדמי עם תוכנית מזורזת. תוכנית הסבה נלמדת במכללת דוד ילין, מכללת אחווה, סמינר הקיבוצים, לוינסקי עליך להתעניין מול מוסדות אלו בקיצור או פריסת התוכנית.