היי... מיואשת... הזמן אוזל לו ועדיין מתלבטת, צריכה ייעוץ דחוף. אני רוצה להתחיל את הלימודים הסמסטר הקרוב וצריכה הכוונה. התחלתי את לימודיי באוניברסיטה הפתוחה לתואר ראשון בפסיכולוגיה, אני באמצע דרכי, אבל פתאום פוזלת לתחומים אחרים שמענינים אותי, אני מעונינת לעסוק באבחון טיפול ייעוץ במיוחד עם ילדים, מבלי להשלים את התואר האם זה אפשרי ?? שמעתי על כישורי למידה - המרכז לקידום תפקודים, שבסיום מוענקת תעודת מטפל בגישה הנוירו-התפתחותית-תפקודית. האם את ממליצה ? האם יש תעודת מאבחנת, מטפלת, במסגרות לימוד אחרות שכדאי לנסות ? האם יש מקצועות אחרים שלא שמעתי עליהם שניתן לעסוק בהם ללא תואר ? ילדים ליקוי למידה ? חרשים ? כל מקצוע הקשור באבחון וטיפול... אשמח להכוונה תודה נינה
נ
נינה
אבחון ליקוי למידה - המשך
ממשיכה בחיפוש ייעודי באינטרנט. ומגלה שיטות אבחון רבות מה ההבדל בין כולם ? למה שיטה אחת לומדים 4 שנים ושיטה אחרת רק שנה ? איך בוחרים ? איזו שיטה טובה ויעילה יותר? מה ההבדל בין שיטת ורדי, שיטת "צעד ראשון" של שי זילברבוש פלדנקרייז, אלבאום, לוסקי, כישורי למידה ...
תודה רבה רבה
מ
מיטל ווארפול
אבחון וטיפול בליקויי למידה
שלום נינה, ותודה שפנית אלינו. בהעדר חקיקה לא נבחנת שאלה בסיסית כמו איזו הכשרה נדרשת כדי להפוך למאבחן ומטפל בלקויי למידה. רק פסיכולוג או מאבחן דידקטי מורשים לאבחון פורמלי. קיימות תוכניות לימודים שונות בהכשרה ל "אבחון דידקטי":אבחון תפקודי למידה. אבחון דידקטי נלמד במסגרת לימודי תעודה, בתוכנית דו-שנתית במכללות השונות לעומת זאת קיים קורס ללימודי אבחון דידקטי בחלק מהמכללות במרכז הארץ או תואר שני באבחון דידקטי- באוניברסיטה העברית/ לימודי תואר שני בלקויות למידה אוניברסיטת בר אילן או תואר שני בלקויות למידה באוניברסיטת תל אביב(תואר שני+לימודי תעודה באבחון דידקטי תוכנית משולבת). תנאי הקבלה לעבודה כמאבחנת דידקטית: B.Edבחינוך מיוחד תעודת הוראה ורישיון הוראה לחינוך המיוחד תעודת הסמכה כמאבחנת דידקטית ניסיון של לפחות 2 שנים בהוראה בחינוך המיוחד. ניסיון של לפחות 2 שנים כמאבחן/נת דידקטית של ליקויי למידה תוכלי לפנות לעמותת ג"ל- הפועלת לקידום המקצוע ולהסמכה מקצועית, הן של מי שעוסק באבחון ובטפול בלקויות למידה והן של מי שמעוניין לעסוק במקצוע זה.
תעודות והכשרה שציינת בהודעה הם לימודי הכשרה לבוגרי תואר ראשון בתחום הטיפול וההוראה לדוגמא ייעוץ חינוכי פסיכולוגיה חינוך מיוחד וכו'..... כלומר כדי להתקבל ללימודי תעודה עדיף שיהיה לך תואר ראשון. במהלך הלימודים לתואר ראשון הינך טועמת מעט מכל גישה כך שבתום התואר יהיה לך יותר קל להחליט לאיזו גישה טיפולית הינך מתחברת. למיטב ידיעתי אם הינך רוצה לעבוד בתחום הטיפול ובאבחון עלייך לסיים תואר ראשון+תעודת הוראה בחינוך מיוחד ואז להרשם ללימודי אבחון דידקטי. אם את לא מוצאת עצמך בלימודי פסיכולוגיה אני ממליצה לך לברר על לימודי חינוך מיוחד. כדי לעבוד עם אוכלוסייה של צרכים מיוחדים הן בטיפול והן באבחון את צריכה לקבל הכשרה בתחום. קיימות גישות שונות לטיפול ועזרה באוכלוסייה עם צרכים מיוחדים, לאחר שתרכשי השכלה אקדמית+נסיון עבודה יהיה לך קל יותר לבחור מה קרוב יותר לליבך.