אני לא בטוחה שאני בפורום הנכון אבל אשמח אם תוכלו לעזור או להפנות למקום שאוכל לקבל ייעוץ.
אובחנתי מגיל צעיר (גיל 5) כלקויית למידה בתחומים רבים ועקב זה למדתי בכיתות קטנות המתאימות ללקויי למידה. אך בעקבות הכיתות האלה לא הוצאתי תעודת בגרות מלאה ואין לי אפילו בגרות אחת. בצבא הייתי מורה חיילת ולמדתי שנה א' חינוך במכללת דוד ילין. אני מאוד רוצה ללמוד באוניברסיטה או במכללה וכרגע אני מתלבטת האם כדי ונכון שאשלים את כל הבגרויות או שאגש לקורס פסיכומטרי שמותאם לליקויי למידה ואז אלמד במכינה בתוך המכללה.
תודה רבה.
מ
מיטל ווארפול
לימודים לתואר ראשון
שלום, תודה שפנית אלינו, חשוב לציין כי תעודת הבגרות מהווה רק סוג של מקפצה לאקדמיה, יחד עם זאת קיימים מסלולי לימוד אקדמים רבים אשר אינם דורשים בגרות מלאה כדי להתקבל ללימודים או כדי להתקבל להשלמות טרום לימודים אקדמים (מכינה) כדי להצליח בלימודים אקדמים חשוב שיהיה בידייך אבחון דידקטי מקיף המפרט את ההתאמות שמגיעות לך וכמובן אבחון תקף.
תראי מתוך נסיון, לימודי תואר ראשון הם לא כ"כ קשים אם את בוחרת תחום שאת אוהבת ותאהבי ללמוד, וגם שיש לך הצלחה בו. נוסף לכך, קיים חוק בארץ שבכל מוסד אקדמי חייב להיות מרכז תמיכה לסטודנטים המאובחנים עם לקויות למידה. המרכז נותן שירותים במסגרת התואר ללא תוספת תשלום, לדוגמא שיעורים פרטיים ליווי ותמיכה מבחנים מותאמים הבחנות אישית, חונך וכו'....
כדי שאוכל לתת לך תשובה מספקת אנא חזרי אליי עם פרטים נוספים: בת כמה את? איזה תחום אקדמי מעניין אותך יותר? והיכן בארץ את מעוניינת ללמוד?
חשוב לציין עומדות בפנייך 2 אפשרויות האחת להשלים תעודת בגרות במכון כמו "הבית של תמר" או "מכון רום פרט". או שתוכלי להשתלב בלימודי מכינה המהווים חלופה לתעודת הבגרות(קיים רק בחלק מהמכללות). אשמח לתשובתך בברכה מיטל ווארפול
י
יער
לימודים
היי תודה שענית.. אני בת 22 מאזור המרכז. הייתי רוצה ללמוד פסיכולוגיה או עבודה סוציאלית. אני מעדיפה ללמוד קרוב לבית למרות שאם יש מקומות שהם טובים ויותר מתאימים בשבילי, אשמח לדעת עליהם.
שמעתי על "הבית של תמר" ו"רום פרט" אבל אני עדיין מתלבטת מה יהיה הצעד הכי נכון לעשות כרגע, אם זה בגרות מלאה, פסיכומטרי, גם וגם או מכינה.
תודה רבה
מ
מיטל ווארפול
מכינה/בגרויות
שלום, אני ממליצה לך לפנות ל"בית של תמר" ולבחון מולם את היקף ומהות הלימודים בהשלמת בגרויות במקביל תפני גם למכללות כמו מכללת רמת גן, המכללה למנהל ועוד... ותבדקי את הנושא של השלמת בגרויות במסגרת מכינה.
הצעד הנכון הוא להשתלב באקדמיה במסגרת מכינה, כי מלבד השלמת בגרויות תוכלי כבר להתחיל ולצבור נקודות זכות לתואר.