היי, אשמח לשמוע בהרחבה על מורת שילוב, הוראה מתקנת בכלל.. וקצת יותר בפרט- מה היא בדיוק מורת שילוב והוראה מתקנת? האם נדרש תואר בחינוך? מה עלי לעשות כדי להיות מורת שילוב? בהנחה ויש לי תואר ראשון אך הוא לא קשור לחינוך? האם מורת שילוב נמצאת בכל בתי ספר, גם תיכוניים? האם תמיד מדובר בילדים מהחינוך מיוחד? כל מידע יעזור, תודה
ט
טל בוטנר
מורת שילוב,הוראה מתקנת
שלום נופר,
ישנו הבדל בין מורת שילוב להוראה מתקנת ולכן אחלק את התשובה שלי לכל אחד מהקורסים השונים. לימודי הוראה מתקנת מיועדים למועמדים בעלי הסמכה בהוראה- כל עובד הוראה מוסמך יוכל להשתלב בתחום. לימודי הוראה מתקנת מתייחסת בעיקר לתחומי הכתיבה, הקריאה והחשיבה המתמטית בעבודה יחידנית בצורה הדרגתית עם תלמידים בעלי ליקוי למידה.
בכדי להיות מורת שילוב הנך חייבת להיות בעלת הכשרה מתחום החינוך המיוחד. במידה ולא תהיי מורה לחינוך מיוחד בעלת ההסמכות הנדרשות לא תוכלי להתקבל לעבודה כמורת שילוב כיוון שלא תתקבלי להסמכה הייחודית אליה נשלחות רק מורות לחינוך מיוחד. מורות שילוב הנה הכשרה שניתנת לכל עובדי ההוראה בגנים ביה"ס יסודיים והעל יסודיים.
במידה ואת מעוניינת במידע על מסלולים הנ"ל או על מסלולים אחרים תוכלי להשאיר את הפרטים שלך בטופס יצירת קשר מתחת לתשובה שלי ויועץ מטעמנו יחזור אלייך בהקדם.