שלום , אני בעלת תואר שני בחינוך וסוציולוגיה עם נסיון של 6 שנים בניהול פרוייקטים אזוריים בחינוך הבלתי פורמלי. אני מעוניינת להיות מורה בבית ספר יסודי ורציתי לדעת מספר דברים: 1. האם אני חייבת תעודת הוראה כדי ללמד בבית ספר יסודי? 2. אני גרה בחו"ל וראיתי שיש אפשרות לעשות תעודת הוראה במדעי החברה באוניברסיטה הפתוחה. האם התעודה הזו תאפשר לי ללמד ביסודי או שרק בתיכון? 3. על מנת להתחיל איזשהו סוג של קשר עם בתי הספר על מנת לבדוק משרות פניות, האם יש אפשרות לפנות ישרות למנהלים או שהקשר נעשה דרך מפקחת אזורית?
תודה!!
מ
מיטל ווארפול
תעודת הוראה
שלום ליאת, לשאלתך, אכן הינך זקוקה להשלמת תעודת הוראה כדי לעבוד כמורה ולקבל על כך גמול. קיימים מסלולים שונים לתעודת הוראה וחלקם מתאימים להוראה בבית ספר יסודי וחלקם לא. איזה תחום התמחות מעניין אותך? חשבון, מדעים אנגלית אחר? לא הבנתי איזו סוג של קשר הינך זקוקה עם בית הספר, אנא מקדי שאלתך. אם הינך מתכוונת לסטאז' התהליך מתקיים דרך המנחה של עבודה מעשית במסגרת הלימודים. או לחילופין אם תרצי לנסות ולהשתלב בעבודה כדי להתחיל ולהתנסות על תקן מורה מחליפה ולצבור וותק, הנ"ל יעזור לבחון האם התחום מתאים לך ואת מעוניינת להמשיך ללימודי הסבה לתעודת הוראה. אשמח להמשיך ולעזור בברכה מיטל ווארפול
ל
ליאת
בהמשך לקצה חוט
תודה על התשובה. נשארו לי שתי שאלות פתוחות: 1. בגלל שאני גרה בחו"ל עד הקיץ, ואני רוצה כבר להתחיל ללמוד, חשבתי שתעודה הוראה של הפתוחה יכולה להתאים לי. העניין הוא, שאם לדוגמא אבחר בתעודת הוראה במדעי החברה (שזה התואר הראשון והשני שלי) האם אוכל להיות מחנכת בכיתות ג-ד?? 2. הקשר עם בית הספר שעליו כתבתי הינו לגבי תחילת עבודה בבית הספר. נניח שאין לי עדין תעודת הוראה אבל אני תוך כדי לימודים(אני אמורה להתחיל ללמוד במרץ ומעוניינת להתחיל לעבוד בספטמבר), האם כדאי לשלוח קורות חיים לבתי ספר שיכולים להיות רלוונטים או לפנות למפקחת במשרד החינוך/אגף כח אדם ומשם לנסות ולהיכנס?? תודה, ליאת.
מ
מיטל ווארפול
תעודת הוראה
שלום ליאת,
כבוגרת תעודת הוראה במדעי החברה תוכלי ללמד בבית ספר יסודי אך חשוב לציין כי מטרת לימודי תעודת הוראה במדעי החברה היא להכשיר בעלי תואר אקדמי במדעי החברה : בסוציולוגיה, בכלכלה או במדעי המדינה, להוראת מקצועות אלו בבית הספר העל-יסודי בישראל. תוך כדי לימודים תידרשי לסטאז' כלומר להתנסות מעשית, ויהיה לך קשר עם בתי ספר. אך עדיין לא תוכלי לעבוד כמורה מן המניין. רק כמורה מחליפה ולשם כך, אינך צריכה לפנות למפקחת אלא למזכירת בית ספר .