האם תואר שני בייעוץ חינוכי הכרחי למתעניינים בתחום?
האם תואר שני בייעוץ חינוכי הכרחי למתעניינים בתחום?
מאיה
3 תגובות
שלום, אני בעלת תואר ראשון במדעי ההתנהגות בממוצע 90 ומעוניינת להירשם ללימודי תואר שני בייעוץ חינוכי באוקטובר 2011. מעניין אותי לדעת האם נדרש ניסיון תעסוקתי הנוגע באופן ישיר לתחום זה או שמא תואר ראשון מהווה תנאי קבלה מספק?
כמו כן, האם קיים מוסד בו "עדיף" ללמוד מבחינת תוכנית הלימודים המוצעת בו (אני מעדיפה תוכניות לימוד אשר מעניקות משקל משמעותי לידע מעשי בנוסף לידע התיאורטי) ואיך שהמוסד נתפס בתחום זה בשוק העבודה?
תודה!
מ
מיטל ווארפול
תנאי קבלה לייעוץ חינוכי
שלום מאיה,
תנאי הקבלה לתואר שני בייעוץ חינוכי כוללים בין היתר נסיון תעסוקתי בהדרכה, ייעוץ או טיפול, ממוצע מעל 87 וראיון אישי כמובן מכתבי המלצה.
כל המוסדות המעניקים תעודה מוכרת שווים מבחינת משרד החינוך שזהו הגוף המקבל אותך לעבודה בתום התואר. חשוב לשמור על ממוצע גבוה בתואר ראשון +נסיון עבודה בתחום. אשמח לענות על שאלות נוספות בברכה מיטל ווארפול
מ
מאיה
ניסיון תעסוקתי לתואר שני
תודה על המענה!
עבדתי כמדריכה חברתית במחלקה פסיכיאטרית בבי"ח. בעברי הייתי למורה מחליפה בבי"ס יסודי וכן טיפלתי בילדים בגיל הרך. הדרכה, טיפול וייעוץ הם תחומים מאוד כלליים. הייתי שמחה לדעת האם הניסיון שציינתי מתאים לתחום לימודים זה.
כיום אני מצויה בין עבודות ומעוניינת להבין האם כדאי לבחור בעבודות שיהיו יותר קרובות לתחום הייעוץ החינוכי או שאוכל ל"הרשות" לעצמי עבודה מסוג אחר.
מ
מיטל ווארפול
נסיון תעסוקתי
שלום מאיה,
הנסיון שציינת אכן מתאים להגשת מועמדות לתואר שני מומלץ להמשיך ולעבוד בתחום.