שלום אני בעלת תואר ראשון מאוניב' בן גוריון בסוציולוגיה אנתרופולוגיה ומדעי המדינה בממוצע 86. ברצוני לעשות תואר שני בייעוץ חינוכי אך אין לי תעודת הוראה. יש לי ניסיון בעבודה עם ילדים בגיל הרך וזה התחום בו אני רוצה להתמחות. אשמח להכוונה ולייעוץ לגבי איפה מומלץ ללמוד כמובן בהתאם לנתונים שלי. ואם בכלל זה מספיק או שעליי לעשות קודם תעודת הוראה.
תודה רבה
מ
מיטל ווארפול
תואר שני ייעוץ חינוכי
שלום, כדי לעבוד כיועצת חינוכית, יהיה עלייך להשלים תעודת הוראה או במהלך תואר שני או לפני לפי מה שתחליטי. קיימים מסלולים לתעודת הוראה לסטודנטים אשר לומדים כבר לתואר שני לדוגמא באוניברסיטת תל אביב במקום להשלים תעודת הוראה בשנתיים ניתן להשלים בשנה.
הנתונים הנדרשים הם ממוצע תואר ראשון 85/87 ומעלה תלוי באיזה מוסד תבחרי ללמוד, ראיון אישי, המלצות ונסיון עבודה בתחום. קיימים 2 מסלולי לימוד עם וללא תזה (רק באוניברסיטה ניתן ללמוד במסלול עם תזה). המוסדות המכשירים למסלול זה הם:אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת בר אילן, מכללת בית ברל, מכללת עמק יזרעאל ועוד.....
אשמח לענות על שאלות נוספות בברכה מיטל ווארפול
ל
ליבת
תואר שני בייעוץ חינוכי
תודה רבה על התשובה לפי מה שראיתי באוניברסיטת ת"א לא דורשים תעודת הוראה כתנאי מקדים אך האם תהיה לזה השפעה בהמשך? ומה לגבי אוניברסיטת בן גוריון? האם יש שם מסלול לתואר שני כזה? תודה
מ
מיטל ווארפול
ייעוץ חינוכי
שלום, כדי לעבוד כיועצת חינוכית, יהיה עלייך להשלים תעודת הוראה או במהלך תואר שני או לפני הלימודים. לא ניתן להתקבל לעבודה בתחום ללא תעודת הוראה, קיים פיקוח על הנושא. לשאלתך קיים מסלול ללימודי תואר שני בייעוץ חינוכי באוניברסיטת בן גוריון. בברכה מיטל ווארפול