שלום, הסיפור שלי די ארוך ןלכן אנסה לקצר: אני בעלת תואר ראשון ותעודת הוראה ורשיון הוראה ממשרד החינוך מאוניב' בן גוריון - יש לי 3 ילדים האחרון בהם הוא ילד מקסים עם צרכים מיוחדים בן שנתיים - עברנו שנתיים מאד קשות ועדיין עוברים בהן ניסינו ללמוד לקבל את הילד כמו שהוא ולהכיר בעובדה שהוא ילד מיוחד ועוד המון דברים שאנו עדיין מתמודדים איתן. במהלך הזמן הזה החלטתי שאני רוצה לעשות הסבה לחינוך מיוחד במכללת אחווה - בחודש מרץ אפגש עם המרצה האחראי על תחום זה - אני מעוניינת בלימודים אלו גם בגלל שאני רוצה לדעת יותר בגלל ניסיוני האישי וגם בגלל שאני רוצה לעבוד בעבודה זו שמעניינת אותי יותר ומעוד המון סיבות. שאלתי היא - האם זה שאני בעלת תעודת הוראה , רשיון הוראה ותואר ראשון יקלו עליי , כלומר אלמד פחות קורסים?? כמה זמן בערך אצטרך ללמוד?? האם בזמן הלימודים אתחיל כבר לעבוד במקביל?? אשמח גם לשמוע תגובות של אנשים שעשו הסבה זו ועובדים בתחום ..
מ
מיטל ווארפול
הסבה בחינוך מיוחד
שלום דנית, תודה שפנית אלינו, בהמשך לשאלתך, אכן תקבלי פטורים מקורסים שכבר למדת והנ"ל יקל עלייך בלימודים. בזמן הלימודים בד"כ כבר מהשנה השנייה תוכלי להשתלב במסגרות שונות של החינוך המיוחד על תקן סטודנט. כדי לקבל פרטים מדוייקים כמה פטורים תקבלי וכיצד תוכנית הלימודים תראה עדיף להפנות שאלות אלו ליועצת אקדמית בחוג.