שלום רב לך כרגע אני סטודנטית לחינוך מיוחד והוראה בחינוך מיוחד שנה ב' ואני מעוניינת בעתיד לעבוד במערכת החינוך הרגיל,כיוון שרציתי ללמוד מורה לאנגלית ולא יכלתי ולבסוף לאחר התלבטות רבה החלטתי ללמוד חינוך מיוחד,ולכן שאלותיי לי אליי הן: 1)עד כמה יש ביקוש למקצוע בבתי הספר הרגילים ומהם אפשרויות התעסוקה בבית ספר רגיל? 2)מהם המקצועות שמורה לחינוך מיוחד מלמדת בכיתה רגיךלה מלמד את התלמידים?כיוון שהוא עושה אך ורק תעודה בחינוך המיוחד.. האם יש לי סיכויי למצוא עבודה בכיתה רגילה בצפון כיוון שנידמה לי שאין כל כך מספיק מודעות בכיתות מקדמות וכיתות לחינוך מיוחד בצפון..ואם לא במה אוכל לעבוד בחוץ מבבית ספר רגיל ובאילו מוסדות ובתור מה???אודה לך מאוד אם תעני לי כיוון שאני נורא מבולבלת ונורא רציתי להפסיק את לימודיי וללכת שוב ללימודי אנגלית..מודה לך מראש אם תעשי לי קצת סדר בראש ותוכלי למקד אותי במקצוע הזה ולהמשיך איתו..
כלומר האם אני יוכל להשתלב באופן רגיל בבית ספר רגיל ולקבל את אותם התנאים של מורה רגילה גם אם אני העבוד במתיא או בכיתות מקדמות וכו'..אודה לך מאוד אם תוכלי לענות לי וסליחה על השאלה הארוכה כל כך..
מ
מיטל ווארפול
חינוך מיוחד
שלום דינה, בוגרי מגמת חינוך מיוחד מבוקשים מאוד במסגרות שונות כגון בתי ספר, גנים, עמותות, ארגונים לנוער בסיכון, הוסטלים אקדמיה ועוד..... בבית ספר את יכולה לשמש כמורת מתי"א מדריכה וכו'.... או בשוק הפרטי-מטפלת ABA
עלייך לחפש בתי ספר המשלבים חינוך רגיל וכיתת חינוך מיוחד או קשיי התנהגות לדוגמא בית אקשטיין. נוסף לכך אני ממליצה לך לגשת לאחד המרצים ולהתייעץ במיוחד עם המנחה של עבודה מעשית