שלום, אני בעלת תואר ראשון במדעי ההתנהגות וחושבת לעשות הסבה לתחום החינוך, ובמיוחד לחינוך המיוחד. עבדתי תקופה כמורה מחליפה, ומצאתי אהבה רבה בחינוך ילדים, במיוחד בכיתות א'-ב'. נירשמתי בעבר והתקבלתי למכללת לוינסקי ללימוד הוראה א'-ו' אך לא התחלתי את הלימודים. מאחר ותמיד ראיתי את עצמי בתחום הטיפולי, חשבתי שחינוך מיוחד יכול לפתוח לפניי דלתות. האם אכן כך? האם יש מסלול שעליו את ממליצה לי על מנת שאוכל להגיע בסופו של דבר לתפקד כמטפלת (קלינאית תקשורת, מרפאה בעיסוק וכו'..) אציין שאני בת 30 ובעלת ילדים משלי. תודה אורלי
מ
מיטל ווארפול
בחירת תחום לימודים
שלום אורלי, כבוגרת תואר ראשון במדעי ההתהגות אני ממליצה לך לשלב לימודי ייעוץ חינוכי עם לימודי תעודת הוראה כך שבתום הלימודים תוכלי לעסוק בהוראה, חינוך, הדרכה וטיפול. אם מעניין אוותך רק תחום ההוראה כדאי שתשלבי רק לימודי תעודה. אך לאורך זמן הנ"ל פחות אפקטיבי גם מבחינת משרות בתחום וגם מבחינת השכר. כדי להיות מרפה בעיסוק או קלינאית תקשורת יהיה עלייך להשלים תואר ראשון בתחום. תוכלי להתעניין בלימודי תעודה נוספים כגון מנתחת התנהגות מומסכת או VML או טיפול באומנות
אשמח לענות על שאלות נוספות בברכה מיטל ווארפול
א
אורלי
ייעוץ חינוכי
מיטל תודה.
האם הכוונה שעליי להוציא תעודת הוראה ולאחר מכן להמשיך לתואר שני בייעוץ חינוכי או שישנה דרך לשלב את שניהם יחד במסלול אחד? האם את יודעת אם מכללת אחווה מכשירה אקדמאים לכך? ואם לא היכן? בנוסף, רציתי לדעת בכמה שנות לימוד מדובר?
תודה.
מ
מיטל ווארפול
ייעוץ חינוכי תואר שני
שלום אורלי,
ניתן ללמוד קודם תעודת הוראה ואז תואר שני בייעוץ חינוכי או ההפך או לשלב בין שניהם, אך קחי בחשבון שהלימודים יחד יהיו יותר אינטנסיביים ולא ישאר זמן לעבודה....
קיים מסלול ללימודי תעודת הוראה לאקדמאים לדוגמא באוניברסיטת תל אביב, שם הלימודים ימשכו כשנה+שנתיים תואר שני. אין מסלול לתואר שני ייעוץ חינוכי במכללת אחווה, אך כן יש מסלול לתעודת הוראה. תוכלי לפנות למכללת עמק יזרעאל, מכללת אורנים מכללת לוינסקי ועוד.... ולברר על תואר שני.
בברכה מיטל ווארפול
א
אורלי
תודה על ההכוונה:)
מיטל, תודה רבה!
מ
מיטל
לימוד חינוך מיוחד/ גיל הרך
היי מיטל, רציתי להתייעץ איתך בנושא מקצוע לימוד.. אני חיילת משוחררת, תעודת בגרות יש.. עשיתי פסיכומטרי לצערי לא הלך כ"כ טוב.. ומעונינת להירשם ללימודי חינוך מיוחד/ גיל הרך במכללת אחווה או מכללה באיזור.. אני מעוניינת לעבוד עם ילדים עם מוגבלויות בקבוצות קטנות..משהו פרטני.. איבחונים או משהו בסגנון.. מה זה דורש ממני? איזה סוג תואר זה? איך אוכל להשתלב בתואר זה בהמשך.. וכו'
תודה רבה!, מיטל.
מ
מיטל ווארפול
בחירת מסלול לימודים
שלום, לפי מה שציינת בהודעה, התחום שמתאים לך הוא תואר ראשון חינוך מיוחד+תעודת הוראה חינוך מיוחד לגיל הרך, תואר שני בלקויות למידה. במסלול זה תוכלי לקבל כלים תיאורטיים ומעשיים לעבודה עם חינוך מיוחד. מעבר לכך תארים נוספים שיכולים להתאים לך הם ריפוי בעיסוק או עבודה סוציאלית/פסיכולוגיה. מה ממוצע הבגרות שלך, ומה ציון הפסיכומטרי? אנא קראי על כל אחד מהתחומים וצייני איזה תחום קרוב יותר לליבך כדי שאוכל להמשיך ולכוון.
בברכה מיטל ווארפול
מ
מיטל
כיוון המשך..
היי מיטל, קודם כל תודה על הכיוון וההסבר.. בקשר לתחומים שציינת בפניי.. אני רוצה לציין שאני לא מעוניינת בתפקיד כגננת, אלא בתפקיד שמלווה, עוזר ותורם לילדים בגיל הרך עם מוגבלויות בצורה פרטנית.. איבחונים או משהו בסגנון.. עובדת סוציאלית זה תחום שמעניין אותי גם כן אך דורש להבנתי פסיכומטרי גבוה יחסית למה שקיבלתי.. הממוצע בגרויות שלי הוא 80 והפסיכומטרי 503.. אני רוצה להירשם כבר באפריל ללימודים כך שפסיכומטרי בשנית כנראה שלא אעשה.. במידה ואני הולכת על תואר ראשון בחינוך מיוחד לגיל הרך.. מה זה בדיוק מקנה לי בעתיד אם בכלל.. תודה רבה!!