אני סטודנטית שנה ב' לחינוך מיוחד ולחינוך חברתי קהילתי ואני עושה תעודת הוראה בחינוך המיוחד. בחודשים האחרונים הבנתי שאני לא רוצה להיות מורה אך מאוד מעניין אותי התחום של לקויות למידה ואני רוצה להמשיך לתואר שני בתחום. אני שוקלת מאוד ברצינות להוריד את תעודת ההוראה בחינוך המיוחד וכך אני אקבל רק תואר ראשון בחינוך מיוחד ללא תעודת הוראה. אני לא רוצה סתם "למשוך" עוד שנתיים וחצי אם אני בכלל לא רוצה להיות מורה. מה שמפחיד אותי זה שאני לא אצליח למצוא עבודה בסיום התואר ללא תעודת ההוראה ואני חייבת לרכוש ניסיון של שנתיים או שלוש כדי שאוכל להירשם לתואר שני. באיזה עבודות אני יכולה לעבוד עם תואר ראשון בחינוך מיוחד ותואר בחינוך חברתי קהילתי (חינוך בלתי פורמלי) ללא תעודת הוראה????
תודה לכל מי שיקדיש מזמנו ויעזור לי קצת בבלבול שלי.
מ
מיטל ווארפול
לקויות למידה
שלום הילה, מה כוונתך אני רוצה לעבוד עם אוכלוסייה של לקויות למידה? במה? אם את מתעניינת באבחון דידקטי כלומר אבחון לקויות למידה יהיה עלייך להיות בוגרת תעודת הוראה בחינוך מיוחד, אם את מעוניינת לטפל בלקויות למידה עלייך להבין את הרקע ממנו אוכלוסייה זו מגיעה ולכן אני לא ממליצה לך להפסיק עם תעודת ההוראה, תעודה זו מקנה לך ידע פורמלי אקדמי והופך אותך להיות מוסמכת להבין להדריך ולטפל באוכלוסייה של לקויות למידה