שלום ,אני מוזמנת לועדת קבלה ללימודי חינוך שבו אצטרך לעבור ראיון אישי, דינמיקה קבוצתי, קטע קריאה וכתיבה. אני מוכרחה לציין שזה די מלחיץ אותי, אני מבינה את הכרחיות שבדבר, ושאין למה להתכונן וכמובן שאני צריכה להיות אני אבל בכל זאת רציתי לשאול מה מה בדיוק אעבור מהי הדינמיקה הקובצתית, איזה שאלות בדרך כלל שואלים בראיון האישי אשמח לקבל תשובה
מ
מיטל ווארפול
ראיון קבלה
שלום,
ראיון אישי בד"כ בוחן אלמנטים המבליטים את אישיותך נקודות חוזק מול חולשה את נטיותייך המחקריות, יכולת לימודית ומוטיבציה. כמובן קיים דגש על תכונות של אמפתיה, גישה לילדים, נסיון תעסוקתי וכו'... חשוב להכין עצמך היטב, לברר מי המרצה/המנחה שמעביר את הראיון לקרוא עליו קצת מאמרים או כל חומר תיאורטי מחקרי רלוונטי. הכי חשוב שתאמיני בעצמך, ותשאירי רושם טוב על המראיין. לעומת זאת בראיון הקבוצתי על היחיד בקבוצה יחד עם הקבוצה בכללותה, לעבור משימות, מטלות וסימולציות. גם בתהליך זה באים לידי ביטוי אלמנטים רבים המבליטים את אישיותך; לדוגמא האלמנטים התקשורתיים, המילוליים והיוזמתיים כמו כן, נבדקים במהלך הדינאמיקה יכולת ההובלה, כריזמה מול קבוצה, אסרטיביות, דומיננטיות מול פשרנות וכו'.