שלום שמי אור ואני מתעניינת בלימודי הוראה לתואר ראשון. יש מוסדות לימוד רבים בהם לומדים את המקצוע גם אוניברסיטאות וגם מכללות. אני רוצה לדעת מה ההבדל בין לימודי חינוך באוניברסיטה לבין לימודי חינוך במכללה. ולפי מה לבחור את המוסד שבו אני אלמד? על פי תנאי קבלה? אזור מגורים? וכו'. אשמח אם תענו לי. תודה.
מ
מיטל ווארפול
לימודי חינוך
אור שלום, רוב מסלולי הלימודי בחינוך והוראה במכללות משלבים לימודי תואר ראשון בחינוך+תעודת הוראה תוכל להתעניין במכללת אורנים, מכללת בית ברל, מכללת סמינר הקיבוצים ועוד....
לא קיים הבדל ניכר בין תואר ראשון בחינוך במכללה לעומת אוניברסיטה B.A- תואר ראשון בחינוך ללא תעודת הוראה, ועל כן יהיה עליך להשלים בנוסף לתואר עוד שנה עד שנתיים תעודת הוראה (מסלול הקיים באוניברסיטאות) BED- מסלול משולב לתואר ראשון חינוך ותעודת הוראה, נלמד במכללות חינוך שונות.
עליך להחליט האם אתה רוצה ללמוד חינוך במכללה או באוניברסיטה. קיים שוני במסלול שהינך מתעניין במשך זמן הלימודים הכולל, ובסוג התעודה שתקבל אך כבוגר תואר במכללה או באוניברסיטה אין הבדל בגמול השכר או בהשתלבות בשוק העבודה.
הפרמטרים בבחירת מוסד אקדמי:מיקום גיאוגרפי, דרישות הקבלה, יחס אישי, סגל אקדמי, אוירת לימוד התנסות מעשית ועוד
בהצלחה מיטל ווארפול
א
אור
לימודי חינוך- המשך
מיטל שלום, קודם כל תודה על תגובתך. דבר שני, אם הבנתי נכון: במכללות לומדים גם לתואר ראשון וגם תעודת הוראה. באוניברסיטאות לומדים תואר ראשון חינוך, ואם אני רוצה תעודת הוראה אני צריכה להשלים עוד שנה או שנתיים לתעודת הוראה? האם התואר הראשון בחינוך במכללה הוא אותו תואר ראשון כמו באוניברסיטה?
מ
מיטל ווארפול
לימודי חינוך+תעודת הוראה
אור שלום, הבנת נכון, ב2 המקרים