שלום, אני לומדת באוניברסיטה הפתוחה במסלול פסיכולוגיה וחינוך, בעקבות כשלונות בקורס סטטיסטיקה ב' אני שוקלת לעבור למסלול B.A כללי במדעי החברה והרוח ולהמשיך לתואר שני בחינוך במוסד.(לציין שעד כה צברתי 51 נקודות זכות) שאלתי היא, במה אוכל לעסוק לאחר קבלת התואר השני בחינוך? אני לא מעוניינת להיות מורה או לעבוד בבה"ס כיועצת חינוכית. מעניין אותי הנושא של ילדים עם לקויות למידה והפרעות קשב ,ילדים בסיכון. האם אוכל להתברג בארגונים ממשלתיים שונים ,אם כן בתור מה? אני נמצאת בצומת דרכים עם מלא שאלות.
להתייחסותכם אודה. נעמה.
מ
מיטל ווארפול
התמחות בלקויות למידה וקשב
שלום נעמה, אם לא מעניין אותך לעבוד כמורה בפועל מדוע את מתעניינת בלימודי תואר שני בחינוך? הרי עיקר ההתמחות בחינוך -היא הוראה, או כתיבת תוכניות לימוד.
כבוגרת מדעי החברה המעוניינת להתפתח ולהתמקצע בלקויות למידה וקשב אייעץ לך לפנות לתחומים שונים כגון: תואר שני בלקויות למידה ואבחון דידקטי, לימודי תעודה מנתחת התנהגות מוסמכת, או תואר שני בחינוך מיוחד ועוד...
כבוגרת מגמות אלו ניתן להשלב במסגרות שונות כגון מאבחנת דידקטית, מעריכת תפקודי לימוד, מדריכת מתי"א ועוד.......
אשמח לתשובתך בברכה מיטל ווארפול
נ
נעמה
עוד מספר שאלות
בוקר טוב מיכל, תודהה רבה להתייחסותך.!! מבין תשובותייך האמת שנראה לי מעניין תואר שני בלקויות למידה ואבחון דידקטי,ידוע לך אולי היכן ניתן ללמוד זאת ומהם תנאי הקבלה? בנוסף- קראתי על ביבליותרפיה ותרפיה באומנות אשר מאוד מצא חן בעיניי. הדרישות הן תואר ראשון ו600 שעות התנסות ולמידה בתחום האומנות או ספרות מקרא לכל אחד מבין התחומים. 2 התחומים נלמדים לתעודה מלבד ביבליותרפיה אשר ניתן ללמוד לתןאר שני באונ' חיפה, היכן ניתן לעבוד לאחר קבלת התעודה?(מלבד קופות חולים כאלו ואחרות).
שוב תודה והמשך יום טוב נעמה.
מ
מיטל ווארפול
תואר שני לקויות למידה
נעמה שלום, תנאי הקבלה ללימודי תואר שני בלקויות למידה, משתנים ממוסד למוסד, כדאי להכנס לאתרי המוסדות השונים ולבחון את דרישות הקבלה: 1.אוניברסיטת תל אביב 2.אוניברסיטת בר אילן 3.האוניברסיטה העברית 4.מכללת דוד ילין 5.מכללת בית ברל
אפשרויות התעסוקה לבוגרי תואר שני ביבליותרפיה או תרפיה באומנות:מוסדות רפואיים לבריאות הנפש, מחלקות פסיכיאטריות ומוסדות טיפוליים, בתי אבות, בתי סוהר, מטפלים במערכת החינוך, פרילנס ועוד....
בברכה מיטל ווארפול
נ
נעמה
תודה רבה מיטל!
עזרת לי מאוד ,הרבה דברים התבהרו לי עכשיו, ויש לאן לשאוף:)