היי, אני פונה שוב בקשר להודעה הקודמת... קיבלתי תשובה ממיטל בקשר לחינוך אנטרופוסופי-
22:1022/3/2011 מיטל ווארפול חינוך אנתרופוסופי שלום נוגה,
חינוך אנתרופוסופי/חינוך ולדורף לתואר ראשון ניתן ללמוד:מכללת דוד ילין, או בסמינרים שונים כגון סמינר לחינוך ולדורף באזור המרכז - הכפר הירוק, ועוד.......
כיום, מכללת חינוך מועטות מציעות לימודי חינוך אנתרופוסופי, וזאת בשל המספר המצומצם של אנשים בישראל אשר מבקשים לחנך את ילדיהם בדרך זו. בתי הספר הפועלים בשיטת החינוך האנתרופוסופי כפופים לפיקוח של משרד החינוך, אולם הארגון והניהול של בתי הספר הוא בידי המחנכים ומורי המקצועות.
ניתן להתקבל כבוגרת תואר ראשון בלימודי החינוך האנתרופוסופי ללימודי תואר שני בלקויות למידה, אך יהיה עלייך להשלים קורסים רבים לקראת התואר השני.
תנאי הקבלה: מועמדים יתקבלו על-פי ציון משולב של 525 לפחות כלומר (85 לפחות) וציון פסיכומטרי (475 לפחות).
בברכה מיטל ווארפול
בעקבות זה יש לי שאלה נוספת. אני יודעת שזה עוד רחוק אבל יש לי התלבטויות רבות שקשורות לזה. אם ארצה ללמוד תואר שני- לקויות למידה: מצאתי שבסמינר הקיבוצים נפתח קורס של הוראה לבית ספר היסודי+ חינוך אנטרו'. למיטב הבנתי- מקבלים תעודת הוראה רגילה וגם תעודה של לימוד אנטרו'. האם גם משם אני יכולה להתקבל בהמשך לתואר שני לקויות למידה? זה נחשב למקצוע "חוקר"? אמרו לנו שם שאם רוצים ללמוד לתואר שני את מקצועות חקר החינוך אז מכללה זה לא מספיק טוב וצריך ללמוד באונ'. באיזה מקומות אפשר ללמוד לקויות למידה בתואר שני? ולאן אוכל להתקבל בהנחה שאלמד בסמינר הקיבוצים את המסלול שדיברתי אליו..?
תודה רבה מאוד!!!! התשובה הקודמת שלך גם מאוד עזרה לי!! תודה תודה תודה. נוגה
מ
מיטל ווארפול
תואר שני
נוגה שלום, כדי להתקבל ללימודי תואר שני בלקויות למידה עלייך להיות בוגרת תואר ראשון בחינוך, חינוך מיוחד, פסיכולוגיה וכדומה. כבוגרת תואר ראשון במכללה בוודאי שתוכלי להתקבל ללימודי תואר שני בלקויות למידה כל זמן שתעמדי בדרישות הסף לקבלה. תואר שני לקויות למידה נלמד באוניברסיטת תל אביב, בר אילן, חיפה והעברית נוסף לכך במכללת דוד ילין, בית ברל.
אני ממליצה לך לפנות למספר מוסדות למזכירות החוג לתואר שני ולבחון מולם את שאלותייך כגון לימודי תעודת הוראה ולימודי תואר ראשון בחינוך אנתרופוסופי.