אחרי ניסיונות רבים של ייעוץ למציאת ייעודי אני חוזרת לאותה נקודה... והיא שאני אדם כלל וכלל לא ריאלי, והתחומים שהכי מממשים את "מי שאני באמת" הם כל אותם תחומים חברתיים.. אני אדם מאוד חברותי שמעניין אותי לעסוק ולעבוד עם כל מה שקשור לחברה וקהילה ורווחה וארגונים חברתיים..בעיקר בקרב בני נוער.. חשבתי על כיוון העבודה הסוציאלית אך מכיוון תנאי קבלה גבוהים ותואר קצת מקשה נפשית החלטתי לוותר.. ומתחום החינוך מעניין אותי אך ורק "חינוך מיוחד".. אך איני רואה את עצמי מורה בכיתה שמלמדת איזשהוא מקצוע (לשון ספרות וכדומה)..וגם בשביל זה אצטרך לעשות שוב פסיכומטרי דבר שמקשה לי מאוד מפני שאני לקוית למידה..אך מצד שני אני מסתכלת קדימה כשאהיה אשת משפחה בעז"ה ישנו הפחד שאם אעשה תואר בחינוך ללא תעודת הוראה תהיה לי את האפשרות לעבוד בתחומים שהם מוסדות בלתי פורמליים וזה יאלץ אותי לעבוד בשעות אחרי צהריים דבר שאינו מקובל עליי(אני רוצה רק בוקר)..לכן הקושי בהחלטה מאוד קשה לי.. האם תואר בחינוך +תחום מדעי החברה יענה לי על הצורך? ומקסימום אח"כ אשלים לתעודת הוראה ליתר ביטחון... אשמח לדעת מה ההתחלה או הנקודה הטובה שבה אוכל להתחיל וללמוד.. אניי רוצה להתחיל כבר שנה הבאה... ונמאס לי כבר מהקושי של ההתלבטות..סליחה על המכתב הארוך ואשמח מקרב לב לתשובה...
מ
מיטל ווארפול
בחירת מסלול לימודים
שלום מירב,
1. אם הינך מאובחנת עם לקויות למידה אבחון פורמלי כדאי לנסות ולהתקבל למסלול הלימודים שמעניין אותך ביותר ללא הנחות דרך "העדפה מתקנת" כלומר קיימת אפשרות לסטודנטים המאובחנים עם לקויות למידה להרשם ללימודים אקדמיים עם "הקלות" ולא לפי דרישות הקבלה המפורסמת-כדי לקבל פרטים נוספים אנא פני למרכז הדיקאנט במוסד בו את מתעניינת ובאופן ספציפי לרכזת לקויות למידה.
2. מסלולי לימוד לתואר ראשון נוספים שיוכלו להתאים לך בהתאמה לתחומים שרשמת חברה קהילה וארגונים חברתיים- תואר ראשון בחינוך בלתי פורמאלי, תואר ראשון חוג משולב חברה/סוציולוגיה ועוד. כדאי להגיע ליום פתוח ולהתעניין במגמות השונות תחת החוג למדעי החברה.