אני בת 22, ניגשת למבחן הפסיכומטרי בעוד שבועיים. תמיד ידעתי שאני רוצה לעבוד עם ילדים, אך הנטיה שלי היתה יותר לכיוון הפסיכולוגיה/מדעי ההתנהגות. לאחרונה התעניינתי בחינוך ללקויות למידה וגיליתי שהנושא הרבה יותר קורץ לי מפסיכולוגיה, וגם הרבה יותר מעשי! העיניין הוא שבמכללה הקרובה לאיזור מגוריי אפשר ללמוד בתואר שהוא דו חוגי בלבד. אפשר לשלב עוד תחום של חינוך או שירותי אנוש, פסיכולוגיה, עבודה סוציאלית.. מה דעתך על תואר בחינוך לקויות למידה וחינוך מיוחד?.. האם השילוב הנ"ל הוא שילוב נפוץ?... מה הם אפשרויות התעסוקה?..
אשמח מאוד לעזרה כלשהי!!!
מ
מיטל ווארפול
התמחות בלקויות למידה
עדי שלום,
לימודי חינוך מיוחד ולימודי לקויות למידה הם שילוב מנצח!!! הסיבה היא שכדי להיות מומחית בלקויות למידה עלייך ללמוד קורסים בחינוך מיוחד בניהם: מבוא לחינוך מיוחד, התפתחות אבנורמלית, שפה, הוראה מתקנת ועוד..... או להיות לפחות עם תעודת הוראה בחינוך מיוחד
לא ניתן לעבוד עם אוכלוסייה של לקויות למידה ללא הכשרה בחינוך מיוחד במיוחד בארגונים פורמאליים כגון ניצן, משרד החינוך (מתי"א) ועוד.....
אפשרויות התעסוקה כבוגרת חינוך ולקויות למידה הם: מורה להוראה מתקנת, מעריכת תפקודי למידה, מדריכת מתי"א, מורה לאסטרטגיות למידה, מורה פרטית, ועוד....
כדאי להגיע לייעוץ אקדמי במוסד בו הינך מתעניינת לקבלת פרטים נוספים בברכה מיטל ווארפול
ע
עדי
היי מיטל,
קודם כל תודה רבה על התשובה המהירה!!
שכחתי לציין שאין לי שאיפה להיות מורה, אלא רק לעבוד עם ילדים בקבוצות קטנות/ אחד על אחד, מה הן אפשרויות התעסוקה ?
מ
מיטל ווארפול
לקויות למידה
שלום,
לימודי תואר ראשון בחינוך עם חטיבה נוספת לקויות למידה מטרתם להכשיר אנשי חינוך בזיהוי תלמידים בעלי לקויות למידה תוך מתן מענה לצרכיהם המיוחדים וכן בשיפור מיומנויות למידה במערכות החינוך השונות בישראל. מעבר לכך, ניתן להשתלב בעבודה לא במסגרת הפורמאלית (משרד החינוך וכדומה) כלומר במכונים פרטיים אך גם שם תדרשי להציג מיומנויות הוראה ואפילו תעודת הוראה בחינוך המיוחד.
במילים אחרות עיקר העבודה לבוגרי התואר -הוראה איך שלא תסתכלי על זה, עם גמישות מעטה לליווי התערבות התנהגותית רגשית וחברתית.