שלום רב, אני בעלת תואר ראשון במדעי ההתנהגות וכן בעלת תעודת הוראה בחנ"מ. אני נמצאת כעת בצומת דרכים: מאוד רוצה להמשיך לתואר שני ולא יודעת לאיזה כיוון לפנות. אני לא מעוניינת לעבוד כמורה כל חיי- אלא לפנות יותר לכיוון הטיפולי. הבעיה שעומדת בפניי היא שממוצע הציונים בתואר הראשון הוא :83 . כמעט כל מוסד אקדמי אוניברסיטה/מכללה דורשים לתארים שניים ממוצע 85. התואר היחיד שאפשר להתקבל אליו בקלות יחסית הוא תואר שני בחנ"מ. השאלה שלי היא האם יש לי אפשרות להגיע ללימודים מתקדמים- טיפוליים אם אחזיק בתואר שני בחנ"מ? במה בעצם הוא יתרום? כמו כן, כמה מרווחיה מורת/מדרית מתי"א? אודה על תשובתכם?
מ
מיטל ווארפול
לימודי טיפול
טלי שלום, אם אינך מעוניינת לעבוד כמורה לא כדאי להמשיך ולהתמחות בלימודי חינוך מיוחד. עומדות בפנייך מספר אפשרויות: תואר שני בייעוץ חינוכי (תואר שנחשב טיפולי אם כי יהיה עלייך למלא 1/6 משרה תחת הוראה), לימודי תעודה הנחיית קבוצות, לימודי תעודה מנתחת התנהגות מוסמכת ועוד.............. אני ממליצה לך לקרוא קצת על התחומים שציינתי הם יותר טיפוליים.....
כבוגרת תואר שני בחינוך מיוחד תוכלי לעבוד כמדריכה מנהלת או מטפלת באוכלוסייה של חינוך מיוחד אך ללא התמחות בטיפול קצר מועד או ארוך. רק אם תסיימי תואר שני בייעוץ חינוכי או תעשי הסבה לעבודה סוציאלית תוכלי בעתיד להרשם ללימודים טיפוליים עם התמחות למשל ללמוד לימודי פסיכותרפיה, לימודי CBT, לימודי טיפול משפחתי זוגי ועוד......
מורת מתי"א או מדריכת מת"יא מקבלות שכר שונה תוכלי לעיין בטבלת השכר באתר משרד החינוך.
לסיכום כדאי לחשוב על לימודי תעודה בהם תוכלי להתמקצע ולהתמחות בטיפול או לעשות השלמות ולשפר את ממוצע התואר הראשון