בדוד ילין יש לימויד תעודה לאבחון דידקטי? אני מבינה מהתשובות האחרונות שיש צורך להיות עם תואר שני כדי להיות מאבחנת? האם ידוע לך מה התואר של דוד ילין נותן בשטח? האם יש אפשרות אח"כ להשלים את הלימודים לתואר שני או שאין קשר בין הדברים? ההמלצות שלכם למי שרוצה להיות מאבחנת זה העברית או בר אילן. איש עוד מקומות מומלצים? תודה רבה
מ
מיטל ווארפול
לימודי אבחון דידקטי
אוה שלום,
ההמלצות שלי למוסדות לימוד לתואר שני לקויות למידה הם: בכל מוסד המאושר ע"י המועצה להשכלה גבוהה לדוגמא: אוניברסיטת חיפה, מכללת בית ברל, מכללת דוד ילין, אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטה העברית, אוניברסיטת בר אילן. מכללת דוד ילין לחינוך בירושלים - מציעה תוכנית לימודים לתואר שני ב"שילוב תלמידים עם ליקויי למידה ועם קשיי התנהגות". כלומר הינך מקבלת הכשרה להתערבות בלמידה וחינוך להתנהגות נורמטיבית ויצירתיות בילדים המאובחנים בלקויות למידה או ילדים עם קשיי התנהגות(עם וללא לקויות למידה). עיקר העבודה לבוגרי התוכנית הינה הנחיית עמיתים והנחיית קבוצות במסגרת בית הספר או במסגרות פרטיות.
בברכה מיטל ווארפול
א
אוה
בהקשר לתשובתך.
אם אני לומדת בדוד ילין את התעודת מאבחן דידקטי זה לא נותן לי בעצם את היכולת לצאת לשטח ולעבוד כמאבחנת כי אין לי תואר שני נכון?
מה בעצם ההבדל בין הלימודים בבר אילן לאונ' ת"א? אם אני עושה את התואר שני של בר אילן אני יכולה כאופציה לעבוד כמאבחנת או שעלי להשלים את הנושא של לימודי מאבחנת??
תודה על תשובותייך.
מ
מיטל ווארפול
לימודי אבחון דידקטי שאלות
אוה שלום,
לשאלתך הראשונה,לא מומלץ ללמוד רק אבחון דידקטי מכיוון שחוקק חוק בכנסת בו הוחלט כי החל מהשנים הבאות מאבחן דידקטי יוכר ככזה רק אם יש לו גם תואר שני ומי שאין לו יאלץ להשלים. חשוב לציין גם באוניברסיטת בר אילן וגם בתל אביב-תואר שני בלקויות למידה מכשיר להערכת כישורי למידה ילדים עד בוגרים והתערבות פרטנית וקבוצתית. אך, לימודי התואר השני באוניברסיטת בר אילן בהשוואה לאוניברסיטת תל אביב אינם מעניקים תעודת מאבחן דידקטי תוכלי להרשם ללימודי אבחון דידקטי כבוגרת תואר שני בלקויות למידה.